Drama u najavi: Treće uzastopno polufinale Vojvoda i Veprova

601

Treći put zaredom, u polufinalu Sportklub Prve lige Srbije, na stadionu „Kabel“ u Novom Sadu, sastaće se domaći GAT Dukesi i Kragujevac Wild Boarsi, u subotu od 17 sati.

Kao i ove godine, u protekle dve sezone Vojvode su slavile u regularnom delu, međutim, Kragujevčani su se svetili u onim bitnijim utakmicama, u plej-ofu. Zanimljivo je da su 2013. godine Novosađani na svom terenu bili bolji u poslednjem kolu (32:7), a samo nedelju dana kasnije Veprovi su u polufinalu potpuno nadigrali rivala na istom mestu (29:6).

Daleko neizvesnije bilo je u prošlogodišnjim okršajima. Najpre je ligaški susret u Kragujevcu rešen posle dva produžetka u korist gostiju (33:27), da bi se Vajld borsi revanširali u poufinalu i to tačdaunom 20 sekundi pre kraja meča – 27:26.

I ovogodišnji duel na „Čika Dači“ obilovao je uzbuđenjima. Timovi su se smenjivali u vođstvu, a kada je dva minuta pre kraja domaćin izjednačio (24:24), činilo se da će i ova utakmica ući u produžetak. Međutim, Djuksi nisu rekli poslednju reč, preostalo vreme bilo im je dovoljno da preokrenu (31:24) i potom sa maksimalnim učinkom završe sezonu (7-0).

– Iako je ovo plej-of i ceo regularni deo se zaboravlja, u Novi Sad putujemo kao autsajderi. Vojovode su apsolutni favoriti prema prikazanom u ligaškoj sezoni, a imaju i prednost domaćeg terena. Međutim, mislim da će svi oni koji očekuju da se ponovi meč iz Kragujevca biti razočarani. Oba tima u međuvremenu su pretrpela drastične promene, kako u igračkom kadru, tako i u samoj fromi, pa i nekim taktičkim idejama. S obzirom na to, očekuju nas možda žestoki obračuni na nekim drugim delovima terena, drugačiji nego u prvom susretu. U svakom slučaju, neće biti ništa manje zanimljivo i uzbudljivo. Sve ljubitelje američkog fudbala očekuje pravi derbi – smatra Aleksandar Ristić Alf, glavni trener i ofanzivni koordinator Veprova.

aleksandar ristic predrag scekic

U odnosu na prethodni duel, oba rivala pretrpela su najbitnije promene na poziciji kvoterbeka. Djuksi su posle povrede Aleksandra Mek Kina odlučili da na to mesto prebace ubedljivo najefikasnijeg poentera lige, Vila Pauela, a kao zamenu importa dovedu Kajla Tereta, defanzivnog beka/risivera. Sa druge strane, Šumadinci su posle odlaska trkača Džejmsa Lengforda i povrede kvoterbeka Stefana Stefanovića, bili primorani da angažuju vođu napada iz Amerike, pa je pre desetak dana u grad na Lepenici stigao Majk Boks, koji je debitovao prošlog vikenda u Inđiji.

– Očekujem da će i u polufinalu biti neizvesno. Djuksi su ulogu vođe napada prepustili Pauelu, koji se do sada pokazao kao izuzetan napadač. On je tu od početka sezone, pa se lako adaptirao na novu poziciju. Sa druge strane, Boks je imao malo vremena da se uigra sa novim timom, ali to može biti naša prednost, jer Djuksi ne znaju šta da očekuju od njega. U prvoj utakmici odbrana je u većem delu meča radila odličan posao, nadamo se da će tako biti i u polufinalu. Napravili smo nekoliko grešaka, kojih smo svesni i radili smo na njihovom ispravljanju. Ako svako bude ispoštovao svoj zadatak na terenu, ne bi trebalo da bude problema – smatra Predrag Šćekić, defanzivni koordinator i lajnbeker Veprova.