DLS: Revolveraški obračun pripao Lavovima

959

Požarevac Pastuvi – Vršac Lavovi 32:42 (0:16, 19:6, 7:8, 6:8)

Stadion: Vojvoda Milenko. Gledalaca: oko 200.

Kretanje rezultata:

0:8 Nemanja Erečković trčanje 15 jardi, Milan Nikolić pretvaranje za 2 poena.
0:14 Erečković trčanje 3 jarde, Erečković pretvaranje za 2 poena.
0:22 Mladen Zlatić pas 10 jardi ka Milanu Nikoliću, neuspešan PAT.
6:22 Ej Džej Braun trčanje 3 jarde, neuspešan PAT.
12:22 Miloš Stojimirović vraćanje intersepcije, neuspešan PAT.
19:22 Đorđe Marković trčanje 7 jardi, Miloš Stojimirović uspešan PAT.
26:22 Marković trčanje 15 jardi, Stojimirović uspešan PAT.
26:30 Nikolić vraćanje kikofa 80 jardi, Milan Zlatić pretvaranje za 2 poena.
26:36 Mladen Zlatić pas 10 jardi ka Milanu Zlatiću, neuspešan PAT.
32:36 Marković pas 27 jardi ka Igoru Đorđeviću, neuspešan PAT.
32:42 Erečković trčanje 18 jardi, neuspešan PAT.

Pravi revolveraški obračun odigrao se na stadionu Vojvode Milenka u Požarevcu, gde su Lavovi iz Vršca u vrlo uzbudljivom meču savladali Pastuve iz Požarevca, pa će na svom terenu u poslednjem kolu u duelu sa Piratima iz Zemuna odlučiti o trećeplasiranoj ekipi Druge lige Srbije u ovoj sezoni.

Odlično su krenuli Vrščani, zahvaljujući trčanjima Nemanje Erečkovića i pasu Mladena Zlatića ka Milanu Nikoliću poveli su 22:0 početkom druge deonice. U tim trenucima se činilo da oslabljene domaćine, koji su u ovaj meč ušli bez petorice standardnih igrača odbrane, očekuje prava katastrofa.

Međutim, oni se nisu predavali, već je usledio žestok odgovor i pravi preokret. Mašinu je pokrenuo Ej Džej Braun tačdaunom trčanjem, posle čega je Miloš Stojimirović vratio intersepciju do najbranjenije zone Lavova. Razigrao se i Đorđe Marković, a njegova dva tačdauna, posle očajnog početka, dovela su domaćina do vođstva 26:22.

Ipak, nisu mogli da nastave Pastuvi u tom tempu, ostali su bez daha, a reagovali su i gosti. Milan Nikolić je vratio kikof za tačdaun, da bi zatim Mladen Zlatić pasom ka Milanu Zlatiću obezbedio gostima da nešto lagodnije uđu u finiš meča.

Đorđe Marković je još jednim tačdaunom ponovo zapretio Vrščanima, ali je Erečković još jednom utrčao u end zonu domaćih i na taj način stavio tačku na utakmicu.

– Zaslužena pobeda Vrščana, koji su bili spremniji i sigurniji u trenucima kada se lomio rezultat. Mi smo rezultatski izgubili utakmicu, ali smo dobili bar četvoricu, petoricu igrača iz juniorskog tima, koji su stekli iskustvo igrajući ovaj meč, pa smo sa te strane zadovoljni. Čestitam Vrščanima na fer i korektnoj utakmici i pobedi – sportski je pružio ruku protivniku posle meča trener Požarevljana Nebojša Kartalija.