CEFL: Vojvode izgubile u Ljubljani, ali sačuvale “pol poziciju”

555

Ljubljana Silverhawks – Novi Sad Dukes 20:13 (6:6, 0:7, 7:0, 7:0)

Kretanje rezultata:

0:6 Vilijem Pauel trčanje 12 jardi, izblokiran PAT.
6:6 Klark Evans pas 8 jardi ka Tomše Matiču, izblokiran PAT.
6:13 Pauel pas 65 jardi ka Ivanu Klariću, uspešan PAT.
13:13 Gregor Čeprinšek trčanje 11 jardi, uspešan PAT.
20:13 Evans trčanje 3 jarde, Aleš Zakšek uspešan PAT.

U poslednjem kolu regionalne CEFL lige, Novi Sad Dukesi su doživeli prvi poraz ove sezone. Međutim, poraz od sedam poena prednosti neće bitno uticati na njihov plasman, pošto im je dovoljan bio i poraz sa 13 i manje poena razlike da bi zadržali prvo mesto na tabeli uoči predstojećeg plej ofa.

Odlično su Novosađani ušli u meč, trčanjem Vilijema Pauela došli su do vođstva. Odgovorio je Amerikanac na strani Ljubljančana, kvoterbek Klark Evans koji je već u sledećem napadu pasom spojio Tomše Matiča sa end zonom i doveo svoj tim do izjednačenja. Bio je to i rezultat kojim je završena prva četvrtina.

Na poluvreme su Novosađani ipak otišli sa prednošću, obzirom da je Pauel fenomenalno uposlio Ivana Klarića, koji je kompletirao pas, a zatim u nezadrživom sprintu stigao do end zone domaćih. Sa prednošći od sedam poena Vojvode su otišle na veliki odmor, pa je već tada bilo jasno da će Ljubljančani teško doći do neophodnih 13 poena razlike za osvajanje prvog mesta u regionalnom delu CEFL.

Ipak, oni su se žestoko borili do kraja i sa dva tačdauna u drugom poluvremenu uspeli da dođu do trijumfa, pa su regularni deo takmičenja završili sa skorom 2-1, baš kao i Novi Sad Dukesi.