Pirati i Medvedi za opstanak

804

Bor Golden Bearsi pokušaće da uhvate poslednju slamku spasa na gostovanju Piratesima, na terenu FK 13. maj, u Zemunu, u nedelju od 16 časova.

Zlatni medvedi su do sada upisali sva tri poraza, a u slučaju novog neuspeha oprostili bi se od drugoligaškog takmičenja već u pretposlednjem kolu. Sa druge strane, Zemunci su u prošlom kolu zabeležili prvi trijumf, u Požarevcu, pa bi novom pobedom zacementirali opstanak.

– Nakon pobede u Požarevcu, očekujemo nastavak serije i prvu pobedu pred domaćom publikom. Ekipa je imala dovoljno vremena da popravi nedostatke, dodatno se uigra i u nastavku takmičenja pokaže da je spremna da se ravnopravno nosi sa ostalim ekipama u grupi – rekao je Miloš Mirković, kornerbek i jedan od najistaknutijih Pirata ove sezone.

U dosadašnja dva okršaja, ovi rivali slavili su po jednom. Najpre su Pirati bili ubedljivi u Boru (66:6), a Bearsi su se prošle sezone revanširali u glavnom gradu – 29:27.

– U prethodnom kolu smo pobedili Požarevac i sada mnogo rasterećenije ulazimo u ovaj duel. Smatram da će ovo biti jedna jako uzbudljiva utakmica i da ljudi koji dođu da nas gledaju neće zažaliti. Idemo na pobedu i borićemo se do poslednjeg daha – kazao je Goran Dimitrijević, lajnbeker i kapiten odbrane Zemunaca.