LŠ: Vukovi dobili rivale na „fajnal-foru“

655

Minulog vikenda SBB Vukovi Beograd dobili su protivnike na „fajnal-foru“ IFAF Evropa Lige šampiona, čiji će domaćini, od 24. do 26. jula, biti na nekom od beogradskih stadiona.

Beogradski „bordo-žuti“ neće imati priliku da se revanširaju Helsinki Roostersima za poraz iz finiša prošlogodišnjeg finala, jer su aktuelni šampioni ubedljivo izgubili na gostovanju Carlstad Crusadersima – 42:7. Šveđani su, baš kao i Finci, prethodno lako izašli na kraj sa danskim Copenhagen Towersima, pa su zauzeli prvo mesto u diviziji Sever.

Pored Vukova, od prošlogodišnjih učesnika završne manifestacije na Adi će se takmičiti još samo Thonon Black Panthersi, koje su Beograđani prošle sezone pobedili u polufinalu (19:7). Francuzi su se prošetali kroz Španiju, trijumfovavši nad L’Hospitalet Pionersima (41:0) i potvrdili učešće na finalnom turniru, nagovešteno još u prvom kolu grupe Centar, nakon trijumfa nad Milano Seamenima (32:23).

Četvrti učesnik „fajnal-fora“ je London Blitz, tim koji je u prestonici Velike Britanije pre četiri godine u finalu EFAF kupa savladao Kragujevac Wild Boarse. Englezi su u poslednjem kolu samo overili prvo mesto u grupi Zapad, protiv Osos Rivasa u Madridu – 55:0. Ključnu pobedu londonski sastav ostvario je u drugom kolu, protiv francuskih Aix Argonautesa (27:21).

Podsetimo, Vukovi su do prvog mesta u diviziji Istok došli preokretima u duelima sa Ljubljana Silverhawksima na Adi (26:24) i Bogazići Sultansima u Istanbulu (34:19). Slovenci su u meču za utešno, drugo mesto u grupi, nadigrali Turke – 47:14.