PLS: Juriš Indiansa ka plej ofu

622

Inđija Indians – Čačak Angel Warriors 42:16 (14:0, 7:8, 7:8, 14:0)

Gradski stadion. Gledalaca: oko 400.

Kretanje rezultata:

7:0 Ivan Prskalo trčanje 15 jardi, Darko Klasan uspešan PAT.
14:0 Tajrel Vest pas 35 jardi za Gorana Zeca, Klasan uspešan PAT.
14:8 Đorđe Avramović pas 70 jardi ka Stefanu Mitroviću, Samuel Bautista pretvaranje za 2 poena.
21:8 Vest pas 15 jardi za Milana Zoraju, Klasan uspešan PAT.
21:16 Bautista trčanje 2 jarde, Bogdan Mišović pretvaranje za 2 poena.
28:16 Vest pas 20 jardi za Zeca, Klasan uspešan PAT.
35:16 Petar Đurić trčanje 2 jarde, Klasan uspešan PAT.
42:16 Vest pas 5 jardi za Stefana Borkovića, Klasan uspešan PAT.

Još jedan veliki, ali očekivani korak ka plej ofu napravili su Inđija Indijansi, pobedivši na svom terenu Anđeoske ratnike iz Čačka. Gosti, koji su ove sezone u već poznatim kadrovskim problemima, uspeli su da održe kakvu takvu ravnotežu na terenu do sredine treće četvrtine, ali protiv odličnih Indiansa više od toga nisu mogli.

Kvoterbek Tajrel Vest je sjajno predvodio tim iz Inđije, sa četiri tačdaun pasa, nadovezao se na trčanje Ivana Prskala na startu utakmice. Dva puta je za poentiranje loptu dodao Goranu Zecu, po jednom Milanu Zoraji i  Stefanu Borkoviću, što je bilo dovoljno da Indiansi na kraju zabeleže ubedljiv trijumf.

Indians - Angel Warriors2

Odmah na početku prve četvrtine ostvarili su domaći prednost postigavši tačdaun trčanjem Ivana Prskala za 15 jardi. Rezultat se udvostručio nedugo zatim, i to uspešnim hvatanjem Gorana Zeca na pas kvoterbeka Tajrela Vesta od 35 jardi.

Kako je počela prva, tako je startovala i druga četvrtina, no ovog puta su gosti iz Čačka tačdaunom smanjili zaostatak. Na odličan pas Đorđa Avramovića od 70 jardi, Stefan Mitrović je poentirao, a Samuel Bautista uspešno pretvorio za 2 poena. Ipak, „Indiansi“ su nastavili istim tempom novim pogotkom povratnika u tim, hvatača Milana Zoraje, koji materijalizovao pas kvoterbeka Tajrela Vesta za 15 jardi.

Indians - Angel Warriors1

Treća deonica meča protekla je gotovo u celosti u napadu ekipe iz Čačka, koja je uspela da smanji rezultatsku razliku trčanjem Samuela Bautiste i uspešnim pretvaranjem za dva poena. Pred kraj treće četvrtine, „Indiansi“ su uzvratili još jednim poentiranjem Gorana Zeca na pas Vesta od 20 jardi.

U poslednjoj četvrtini gosti više nisu mogli, sa ograničenim rosterom Indiansi su bili preveliki zalogaj za njih. Indiansi su sa još dva tačdauna postavili konačan rezultat utakmice 42:16 i tako potvrdili dominaciju tokom čitavog meča, a trećim trijumfom ove sezone došli u priliku da budu među timovima koji će u samom finišu Sportklub Prve lige Srbije tražiti prolaz među četiri ekipe koje će se boriti za titulu.