PLS: Trka Pantera i Vukova za plej-of

587

Novi komšijski okršaj Panthersa i SBB Vukova, koji sada već tradicionalno poslednje finese pred novu sezonu doteruju na zajedničkim treninzima, na programu je u nedelju, od 16 časova, na stadionu SC „Mladost“ u Pančevu, ali ovoga puta meč će imati takmičarski karakter u okviru petog kola Sportklub Prve lige Srbije.

Posle dve startne pobede u gostima, Panteri su kiksnuli na premijeri pred prepunim tribinama svog terena protiv Inđija Indiansa, a u ovom duelu pokušaće da se iskupe vernima navijačima za taj poraz. Ipak, zadržali su velike šanse da se nađu u plej-ofu, što bi praktično potvrdili trijumfom u ovom duelu.

– Ovo će biti tek druga utakmica koju ćemo igrati pred domaćom publikom i na noge nam dolazi aktuelni šampion koji je na papiru favorit. Mi ćemo dati sve od sebe da iznenadimo protivnika i iskupimo se za poraz protiv Indiansa. Vredno smo radili i spremali se za ovo i siguran sam da će se rezultati toga videti na terenu – rekao je Bojan Milić, ofanzivni koordinator Panthersa.

Proteklog vikenda Vukovi su se namučili sa niškim Imperatorima, ali su ipak došli do pobede preokretom u poslednjoj četvrtini i sačuvali maksimalan učinak.

– Posle teškog meča sa Nišlijama na Adi, okrenuli smo se ovom gostovanju. Vredno smo trenirali tokom cele nedelje kako bismo anulirali neke sitne greške iz prošle utakmice i domogli se još jedne pobede u nizu – rekao je Uroš Kolaković, lajnbeker Vukova.

Defanzivni bek „čopora sa Ade“, Boško Bunuševac, istakao je da su Panteri veoma kvalitetna ekipa, što se može i videti po njihovim rezultatima.

– Pančevci imaju nekolicinu iskusnih pojedinaca koji mogu da naprave razliku kao i dosta mađih igrača željnih dokazivanja. Sa druge strane, mi smo šampioni Srbije. Ekipe protiv nas uvek daju maksimum i igraju sa posebnim motivom, ali naviknuti smo na to i spremni da pokažemo zašto smo prvaci. Biće to teško gostovanje, ali kao i uvek svi znamo da moramo da igramo jako sve četiri četvrtine – zaključio je Bunuševac.

FOTO: Dragan Zabunović