PLS: Indiansi jurišaju na Ratnike

672

Priliku da nastave seriju pobeda i borbu za plej-of, Inđija Indiansi imaće u nedelju, od 16 časova, na Gradskom stadionu, gde im na noge dolaze Čačal Angel Warriorsi, koji ne znaju za pobedu u povratničkoj sezoni.

Glavni trener Indiansa, Džejms Fajed, istakao je da očekuje pobedu u svakom meču i da su prethodna dva trijumfa bila stvarno velika, jer i Pančevo i Sremska Mitrovica imaju dobar tim. Kao čoveka preokreta, posle lošeg starta, američki stručnjak istakao je novog kvoterbeka, Taja Vesta.

– Mi takođe imamo dobar tim, igramo dobro, ali moramo da radimo još više na poboljšanju naše igre, jer nas posle utakmice sa Čačanima očekuju dva duela protiv ekipa koje trenutno igraju najbolji fudbal u Srbiji. Čačanska ekipa ima dobre igrače s loptom i na našim treninzima činimo sve da dobijemo i tu utakmicu. Naš novi kvoterbek, Taj Vest, je pre svega dobar predvodnik, vođa ekipe. Zna se da je ta pozicija u timu vrlo važna i zahteva, pored ostalog, i sposobnost vođenja ekipe, jer kvoterbeka svi prate. Ako je on u usponu, svi su u usponu i obrnuto. Ono što je uspeo da uradi u našem timu jeste balans između odbrane i napada, što nam omogućava da igramo onako kako volimo – rekao je Fajed.

Sa druge strane, Čačani su u sezonu ušli sa kratkim rosterom, pa će po svemu sudeći slamku spasa tražiti u duelu sa Sirmium Legionariesima u narednom kolu.

– Ratnike već neko vreme karakteriše igra „srcem“. Iako imaju problema sa igračkim kadrom, očekuje nas teška utakmica. Dve poslednje pobede su nas veoma podigle, napredak je evidentan i to nam daje nadu da bismo mogli da računamo i na plej-of. Naša igra, način i odnos prema klubu, takmičenju i mečevima iz korena su se promenili u odnosu na prošli sezonu. Mislim da je sve mnogo bolje, da nikad bolji fudbal nismo igrali i da je učinjen veliki napredak. Ja se nadam da će naši najvijači i svi oni koji vole američki fudbal u velikom broju doći da nas podrže u ostvarenju cilja – kazao je Igor Kesić, lajnbeker Indiansa.