Beograd domaćin fajnal fora IFAF Europe Lige šampiona!

805

Fenomenalna vest za američki fudbal u Srbiji glasi: Već u svom drugom izdanju, završnica IFAF Europe Lige šampiona, fajnal for, održaće se u Beogradu. To je odlučeno na najvišem telu evropskog dela IFAF-a, a time je ukazana i velika čast i priznanje američkom fudbalu u Srbiji. Tako će vicešampioni ovog takmičenja,  Vukovi iz Beograda, imati šansu da na svom terenu, pred svojim navijačima, pokušaju da naprave još jedan korak napred i od 24. do 26. jula, kada je zakazan fajnal for, osvoje titulu.

– Ogromno mi je zadovoljstvo da potvrdim da je Beograd jednoglasnom odlukom dobio organizaciju Final Four-a IFAF Lige Šampiona na sastanku IFAF takmičarskog komiteta. Ovo je veliko priznanje za sve nas, ali je i prevashodno velika obaveza da Srbiju i Beograd predstavimo u što boljem svetlu. Ovo je i veliki podsticaj daljem razvoju ovoga sporta u Srbiji i nadam se da ćemo svi ovo pravilno iskoristiti da učinimo ovaj sport jos popularnijim u Srbiji I u regionu. Nadamo se da ce grad Beograd pronaći svoj interes kao što je ranije dogovoreno i pomoći SBB Vukovima u organizaciji ovog spektakla jer očekujemo veliki broj stranih sportista i njihovih navijača – istakao je Goran Nišavić, ispred organizatora fajnal fora.

Za sada još nije poznato ko će sve od elitnih evropskih biti na završnom turniru, jer još nisu završena takmičenja po grupama. Vukovi su sigurni učesnici, a vrlo lako bi to mogli da budu London Blicevi, šampioni EFAF kupa 2011 godine, kada su u finalu tog takmičenja savladali Kragujevac Wild Boarse. U Beograd bi mogao da dođe i prvak Francuske, Thonon Black Panthers, kao i aktuelni šampioni Helsinki Rosters, od kojih su  Vukovi izgubili u uzbudljivom finalu prošle godine.

Obzirom da će to biti najveći događaj u istoriji američkog fudbala u Srbiji, nema sumnje da će Beograd tog poslednjeg vikenda jula biti u centru pažnje javnosti američkog fudbala ne samo u Srbiji, već i u Evropi.