PLS: Trijumf GAT Dukesa posle drame u Kragujevcu

825

Kragujevac Wild Boars – Novi Sad GAT Dukes 24:31 (7:0, 2:14, 8:7, 7:10)

Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: 400.

7:0 Džejms Lengford trčanje 7 jardi, Ivan Živanović PAT
7:7 Aleksandar Mek Kin pas 65 jardi ka Vilu Pauelu, Vladimir Dimitrijević PAT
9:7 Branislav Petrović sejfti
9:14 Mek Kin pas 15 jardi ka Pauelu, Dimitrijević PAT
17:14 Stefan Stefanović pas 32 jarda ka Filipu Nedeljkoviću, Stefan Đurić pretvaranje za dva
17:21 Mek Kin pas 32 jarda ka Siniši Biliću, Dimitrijević PAT
17:24 Dimitrijević fild gol 30 jardi
24:24 Stefanović pas 25 jardi ka Petru Goiću, Živanović PAT
24:31 Mek Kin pas 30 jardi ka Pauelu, Dimitrijević PAT

U derbiju četvrtog kola Sportklub Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi i novosadski GAT Dukesi, pružili su ljubiteljima američkog fudbala na kragujevačkom gradskom stadionu još jednu fantastičnu predstavu, punu preokreta, u kojoj su gosti došli do pobede u samom finišu – 31:24.

Američki tandem Aleksandar Mek Kin – Vil Pauel, uglavnom je bio zadužen za pomeranje lanaca Novosađana, a sasvim solidna defanziva Veprova, oslabljena neigranjem povređenog sejftija Kena Hejla, nije uspela da ga spreči da postigne tri tačdauna.

Posle početnog opipavanja snaga i sigurne igre odbrana na obe strane, Šumadinci su u završnici prve četvrtine imali sjajan drajv koji su krunisali trčanjem Džejmsa Lengforda – 7:0. Međutim, radost domaćih kratko je trajala, jer je već na startu druge četvrtine Mek Kin dalekometnim pasom pronašao Pauela, a 40 sekundi pred odlazak na poluvreme isti dvojac doneo je Vojvođanima prvo vođstvo – 14:9.

Odmah po povratku sa odmora Stefan Stefanović spojio je Filipa Nedeljkovića sa end zonom, a Mek Kin je odgovorio pasom ka Siniši Biliću, za vođstvo pred ulazak u poslednju deonicu – 17:21. U međuvremenu su oba tima stigla na samo jard od end zone, ali su ih čvrste odbrane sprečile u nameri da postignu nove poene. Stoga su Vojvode rešile da sledeći ulazak u crvenu zonu materijalizuju fild golom Vladimira Dimitrijevića i tako ponovo steknu tačdaun prednosti (24:17).

Kada su Kragujevčani izjednačili dva minuta pre kraja, asistencijom Stefanovića ka Petru Goiću (24:24), činilo se da će i ova utakmica, kao i prošlogodišnja, ući u produžetak, ali Djuksi nisu rekli poslednju reč. Duo Mek Kin – Pauel imao je dovoljno vremena da još jednom stupi na scenu i za samo minut upiše pobedonosne poene. Veprovi su krenuli na sve ili ništa, a sve je bilo gotovo kada je Vladimir Vasilić presekao loptu.

Trećim trijumfom u sezoni Dukesi su stigli nadomak plej-ofa i zadržali šanse da uđu u doigravanje sa prvog mesta, dok Kragujevčane očekuju odlučujuće borbe sa glavnim konkurentima za polufinale.