Galop Pastuva preko Borana

827

Požarevac Pastuvi – Bor Golden Bears 27:12 (6:0, 13:6, 0:0, 8:6)

Stadion: SC „Pressing“. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:

6:0 A.J. Braun trčanje 10 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
13:0 A.J. Braun trčanje 3 jarde, Miloš Stoimirović uspešan PAT.
13:6 Entoni Džonson pas 20 jardi za Sanjina Zjenilagića, neuspešan PAT.
19:6 Đorđe Marković pas 35 jardi za Dušana Markovića, neuspešan PAT.
27:6 Kocić trčanje 4 jarde, D. Marković pretvaranje za 2 poena.
27:12 Emir Deljanin pas 65 jardi za Amira Pecara, neuspešan PAT.

Posle poraza od Plavih Zmajeva, u pretpremijeri Druge lige Srbije, Pastuvi iz Požarevca su u duelu sa starim poznanicima, Golden Bearsima iz Bora, uspeli da trijumfuju i pokažu da imaju kvalitet da se umešaju u borbu za elitni rang.

Požarevljani su odlično otvorili utakmicu, a tome je najviše doprineo raspoloženi Ej Džej Braun, koji je sa dva trčanja, u prvoj i drugoj deonici, doveo svoj tim do dva tačdauna prednosti (13:0).

Ovogodišnja akvizicija Golden Bearsa, Entoni Džonson, pasom od 20 jardi ka Sanjinu Zjenlagiću, je vratio nadu gostima da bi do kraja meča mogli da se nadaju preokretu i trijumfu u Požarevcu.

Lomila se utakmica u trećem periodu, ali je rovovska borba završena bez poentiranja u tom delu igre, pa je odluka prolongirana za poslednji period meča. Prvi su do poena stigli Pastuvi, trčanjem Kocića su došli do odlučujuće i nedostižne prednosti, naročito posle pretvaranja za dva poena Dušana Markovića za 27:6.

Sve što su Borani uspeli do kraja meča da urade bilo je da preko hvatanja Amira Pecara dođu do drugog tačdauna i na taj način ublaže poraz.

– Odigrali smo dobro prvo poluvreme i kontrolisali dešavanja na terenu, pre svega zahvaljujući našem najboljem igraču Ej Džej Braunu, koji je još jednom bio sjajan. U nastavku su nam se dogodile neke povrede, pa je šansu dobilo nekoliko juniora, pa je i kvalitet igre očekivano opao. Uspeli smo lagano da privedemo utakmicu kraju i zasluženo pobedimo. Sada nam posle dva uzastopna meča sledi pauza i vreme da se oporavimo i pripremimo za utakmicu sa Zemuncima – rekao je Nebojša Kartalija, glavni trener Pastuva iz Požarevca.