Vukovi preokretom do „fajnal-fora“

725

Istanbul Bogazići Sultans – Vukovi Beograd 19:34 (0:0, 13:7, 6:20, 0:7)

Kretanje rezultata:
7:0 Džošua Logan pas 23 jarda ka Kubulaju Cejlanu, Safak Jigitoglu PAT
13:0 Logan trčanje 1 jard, Jigitoglu neuspešan PAT
13:7 Majls Gejts pas 3 jarda ka Toniju Vašingtonu, Stefan Tešić PAT
19:7 Logan pas 9 jardi ka Cejlanu, Jigitoglu neuspešan PAT
19:13 Gejts pas 63 jarda ka Vašingtonu, Tešić neuspešan PAT
19:20 Gejts pas 44 jardi ka Vašingtonu, Tešić PAT
19:27 Gejts pas 30 jardi ka Vašingtonu, Tešić PAT
19:34 Gejts pas 7 jardi ka Nikoli Simoviću, Tešić PAT

Beogradski SBB Vukovi naći će se i u drugom izdanju „fajnal-fora“ IFAF Lige šampiona, pošto su posle Ljubljana Silverhawksa savladali i turske Bogazići Sultanse, u Istanbulu, rezultatom 34:19, osvojivši tako prvo mesto u diviziji „Istok“.

„Čopor sa Ade“ do trijumfa je došao posle preokreta u drugom poluvremenu, u režiji američkog tandema Majls Gejts – Toni Vašington, koji je čak četiri puta ostvarivao konekciju za tačdaun.

Posle početnog opipavanja snaga u prvoj četvrtini koja je završena bez poena, Turci su odlično otvorili drugu četvrtinu, predvođeni kvoterbekom Džošuom Loganom, najpre pasom ka Kubulaju Cejlanu, a potom i snikom – 13:0.

Pomenuti američki duo vratio je Vukove u igru do odlaska na poluvreme (13:7), ali je u nastavku susreta Logan ponovo spojio Cejlana sa end zonom i vratio domaće na dva poseda prednosti (19:7).

A onda su na scenu ponovo stupili Gejts i Vašington i kompletirali tri dugačka pasa za tačdaun i veliki preokret u trećoj četvrtini (27:19). Da stvar bude gora za Sultane, kvoterbek Logan se povredio pri rezultatu 20:19 i tada je bilo jasno da neće moći da odbiju nalet zahuktalih Vukova.

U poslednjoj deonici srpski predstavnik dodao je šlag na tortu, petim pasom Majlsa Gejtsa za tačdaun, ovoga puta ka talentovanom hvataču Nikoli Simoviću, pa će nastaviti da se bori za pehar koji mu je prošle sezone izmakao u samom finišu finala.

FOTO: Miloš Rafailović