Startuje Fleg liga Srbije

1734

Ovog vikenda počinje najmasovnija do sada Fleg liga Srbije, u okviru koje će se za trofej boriti čak 20 timova, podeljenih u pet grupa.

Ovogodišnje nadmetanje najmlađih dečaka u beskontaktnoj verziji ameirčkog fudbala, startovaće iz Kragujevca, u subotu od 12 časova, sa pomoćnog terena stadiona „Čika Dača“, gde će se u Grupi „Jug 1“ sastati domaći Wild Boarsi, Požarevac Pastuvi i aktuelni prvaci, Kraljevo Royal Crownsi.

Tri sata kasnije, na pomoćnom terenu „Slajz“, u Vrbasu, startovaće grupa „Sever 1“,  u okviru koje će Huntersi ugostiti Sombor Celtise i Klek Knightse.

Preostale tri grupe na programu su u nedelju. Od 12 časova počinje takmičenje na terenu „25. maj“, u Sremskoj Mitrovici, između Sirmium Legionariesa, Pančevo Panthersa, Inđija Indiansa i Šabac Sharksa, u diviziji „Sever 2“, a u isto vreme, na terenu OŠ „Sutjeska“, u Zemunu, kreće i grupa „Centar“, koju čine Zemun Piratesi, Vukovi Beograd, Obrenovac Hawksi i Belgrade Blue Dragonsi.

Prvi vikend zatvara divizija „Jug 2“, u 14 sati, na terenu FK Trnava, kraj Jagodine, gde se sastaju domaći Black Hornetsi, Bor Golden Bearsi, Jagodina Strawberry Celtsi i Vitezovi Pirot.

Iako su prošle nedelje dva kluba, Čačak Angel Warriorsi i Valjevo Werewolvesi, odustala od takmičenja zbog nedovoljnog broja igrača, ovo je Fleg liga Srbije sa najvećim brojem klubova, a samim tim i najvećim brojem najmlađih igrača američkog fudbala do sada, od početka fleg takmičenja u našoj zemlji, od 2007. godine.

FLS 2015. je trebalo da počne prošle nedelje, ali je zbog prebukiranosti takmičarskog kalendara i zauzetosti sudija njen početak odložen za predstojeći vikend.

Prvo kolo propustiće Novi Sad Wild Dogsi i Lazarevac Sabersi, jer nemaju dovoljan broj registovanih igrača za prvo kolo, ali se očekuje da će se od drugog turnira priključiti protivnicima u grupi „Sever 1“, odnosno „Jug 1“.