DLS: Pastuvi i Medvedi napadaju baraž

713

Posle poraza od Plavih zmajeva u pretpremijernom duelu Druge lige Srbije (29:13), u unapred odigranom meču drugog kola, Požarevac Pastuvi dočekuju Bor Golden Bearse, ovoga puta u redovnoj utakmici prvog kola.

U oba dosadašanja duela ovih rivala, odigrana u Boru, Pastuvi su se radovali (39:16, 12:6), a nedeljni duel biće im prvi u Požarevcu.

– Imali smo par dana da ispravimo greške koje iz prvog susreta. Protiv ekipe Bora igramo redovno poslednjih nekoliko sezona, pa se dobro poznajemo. Naravno, pošto imaju nove importe biće i kod njih promena, na koje moramo da reagujemo. Očekujemo podizanje nivoa igre u odbrani, jer nam se vraćaju dva startna lajnbekera i da u napadu ponovimo igru koju smo imali u prvih 15 minuta utakmice protiv Zmajeva. Nadam se da ćemo sezonu na domaćem terenu otvoriti pobedom – rekao je Nebojša Kartalija, glavni trener Pastuva.

Prošlogodišnji okršaj Požarevljana i Borana odlučiovao je o trećem mestu u grupi „Jug“, a ovaj bi umnogome mogao da im iskroji sudbinu o ambicijama za baraž, koje oba rivala gaje.

– Nestrpljivo čekamo predstojeću utakmicu, dugo smo trenirali i išcekivali početak ove sezone. U ovakvom sastavu smatramo da smo veliki konkurenti za baraž. Uz sve poštovanje za igrače Pozarevca, koje ne smemo potceniti, u glavi nam ječi samo misao o pobedi. Što se pojačanja tiče, došli su nam jaki i vredni momci, sa jakom radnom etikom i velikom željom za pobedom. Nadamo se da ćemo stici do baraža – rekao je Dragan Vuković, defanzivni linijaš Zlatnih medveda.

Utakmica je na programu u nedelju, od 15 sati, na terenu SC „Presing“.