DLS: Zmajevima drugoligaška premijera

773

Belgrade Blue Dragons – Požarevac Pastuvi 29:13 (0:7, 13:0, 8:0, 8:6)

Stadion: SC Košutnjak. Gledalaca: 150.

Kretanje rezultata:
0:7 Đorđe Marković pas 5 jardi ka Ivanu Zdravkoviću, Miloš Stojimirović PAT
7:7 Mihalj Koroknai pas 15 jardi ka Dobrivoju Mladenoviću, Dragan Nakić PAT
13:7 Nebojša Eraković trčanje 23 jarda, neuspešan PAT
21:7 Željko Kostić trčanje 32 jarda, Miloš Grujičić pretvaranje za dva
27:7 Nemanja Čkonjević vraćanje intersepcije 26 jardi, neuspešno za dva
27:13 Ej Džej Braun trčanje 13 jardi, izblokiran PAT
29:13 Nenad Ivanović sejfti

U unapred odigranom susretu drugog kola, koji je ujedno bio i premijera Druge lige Srbije, dva konkurenta za plasman u elitni rang takmičenja, Belgrade Blue Dragonsi i Požarevac Pastuvi, vodila su veliku borbu, a bodovi su na kraju ostali u Beogradu – 29:13.

Gosti su sjajno otvorili susret, kratkim pasom Đorđa Markovića ka Ivanu Zdravkoviću, ali su zatim stali i dozvolili Zmajevima da u potpunosti okrenu vodu na svoju vodenicu. Pasom novog vođe napada, Mihalja Koroknaija, ka Dobrivoju Mladenoviću i trčanjem Nebojše Erakovića, „nebesko plavi“ su do poluvremena preuzeli vođstvo (13:7), a po povratku sa odmora dotukli protivnika.

Najpre se iskusni Željko Kostić domogao end zone, a zatim je solidnu partiju odbrane krunisao defanzivni bek Nemanja Čkonjević, vraćanjem intersepcije (27:7). Kada je sve već bilo gotovo, Ej Džej Braun je samo ublažio poraz.

Prvo kolo Druge lige Srbije na programu je narednog vikenda, kada će startovati i ostali timovi.

Zmajevi su zasluženo pobedili, u fizički zahtevnoj utakmici, kakvu smo i očekivali, uz nekoliko lepih poteza na obe strane. Nismo do kraja ispoštovali dogovor, pre svega u odbrani, što je iskusna ekipa Zmajeva znala da iskoristi. Imamo nedelju dana da ispravimo greške i popravimo skor na domaćem terenu protiv Bora – rekao je Nebojša Kartalija, trener Pastuva.