DLS: Zmajevi i Pastuvi pretpremijerno

873

Takmičenje u Drugoj ligi Srbije otpočeće unapred zakazanim duelom drugog kola između Belgrade Blue Dragonsa i Požarevac Pastuva, u nedelju, od 15 časova, na terenu Republičkog zavoda za sport SC „Košutnjak“.

Poslednji put ovi rivali sastali su se pre pet sezona na Bežaniji, gde su Zmajevi slavili rezultatom 30:10. Beograđani su zatim sve do prethodne sezone uspevali da opstanu u najelitnijem srpskom rangu takmičenja, u koji žele da se vrate ekspresno.

– Posle dugog očekivanog početka sezone krećemo u realizcaiju najbitnije misije – povratka u elitu. Na samom startu nas očekuje jedan dobar i zanimljiv meč, koji će zbog same činjenice da je prvi u sezoni biti težak bez obzira na protivnika. Moja očekivanja su poztivina i verujem da ćemo pobediti, iako ekipa Požarevca ima dva dobra importa koji će im pomoći kako u igračkom tako i u trenerskom procesu – rekao je standardni trkač Zmajeva, Željko Kostić.

U pripremnom periodu „nebesko-plavi“ su u odmeravanju snaga sa Inđija Indiansima poraženi 25:0, ali tvrde da su uvideli greške u svim segmentima igre i pronašli lek.

– Naporno smo radili i spremali se za ovaj meč. Skolpili smo kockice, sad je red da izađemo na teren i to pokažemo. Takođe, moram da napomenem da pored odličnih importa u Požarevcu, Zmajevi imaju fantastičnu odbranu koja ima odgovor za bilo koju taktiku na terenu i odličan napad koji će, predvođen novim kvoterbekom, ove sezone biti nepredvidiv za druge odbrane.  Uz svo poštovanje prema protivniku, u ovaj meč ulazimo kao favoriti – zaključio je Kostić.

Požarevljani su u prethodnoj sezoni osvojili treće mesto i tako stali na korak od baraža, a Zmajevi ih vide kao glavnog konkurenta.

– Pastuvi su svakako jedan od favorita za ulazak u Prvu ligu sledeće godine, a koliko su ozbiljno pristupili tom cilju vidi se iz angažovanja dva solidna importa i povratka par perspektivnih igrača, kao i broja odigranih pripremnih utakmica. Naše je da se pokažemo u pravom svetlu pred svojom publikom i da pobedom otvorimo sezonu na novom terenu – rekao je Nenad Ivanović, lajnbeker Zmajeva.

I Požarevljani respektuju Dragonse, ali daleko od toga da će se unapred predati.

– Verovatno najteža i najvažnija utakmica dolazi nam na početku. S obzirom na to da je naša ekipa gotovo ista kao i prošle sezone i da smo uspeli da odradimo pripreme onako kako smo i planirali, očekujemo da pre svega odigramo po našem planu i tako dođemo do dobrog rezultata. Ekipa Zmajeva je ove godine posle dugo vremena ispala iz Prve lige i poštujemo pre svega njihovo iskustvo igranja sa najjačim ekipama. Očekujemo fizički zahtevnu utakmicu i nadamo se dobroj borbi i pozitivnom rezultatu – kazao je Nebojša Kartalija, glavni trener Pastuva.