TLS: Pobede Bugara i Somboraca na premijeri

682

Premijerno izdanje Treće lige Srbije startovalo je trijumfima Sofija Bearsa nad Black Hornetsima u Jagodini – 6:39 (0:6, 0:0, 0:14, 6:19) i Celtisa protiv Šabac Sharksa, u Somboru – 15:6 (0:0, 8:6, 0:0, 7:0).

Iako se Jagodinci nisu proslavili na debiju u seniorskoj konkurenciji, ovaj poraz im neće previše pokvariti ambicije za borbu za Drugu ligu, jer se mečevi sa bugarskim predstavnikom ne računaju, pa će glavnu borbu u grupi „Jug“ voditi sa Obrenovac Hawksima, koji su u prvom kolu bili slobodni.

Sa druge strane, Celtisi su upisali važne bodove i pokvarili povratak na teren jednog od najstarijih srpskih timova koji se posle šest godina pauze vratio na teren. Vodio se pravi rat odbrana u Somboru, pa je i prve poene postigao defanzivac domaćih Nemanja Lugumerski, vraćanjem intersepcije 55 jardi, uz uspašno pretvaranje za dva poena Nebojše Mitrovića (8:0), na startu druge deonice. Samo dva minuta kasnije Šapčani su upisali povratničke poene, pasom Aleksandra Pavlovića ka Bojanu Petroviću za 13 jardi, ali to je bilo sve što su Ajkule uspele da urade. U poslednjoj četvrtini sve dileme oko pobednika otklonio je Predrag Mandić, trčanjem za tri jarda.

U grupi „Sever“ slobodni su bili Klek Knightsi, koji već sledećeg vikenda dočekuju Somborce, dok na „Jugu“ igraju Obrenovac Hawks – Jagodina Black Hornets.