USAF: Otvoren konkurs za nove sudije američkog fudbala

2016

Volite američki fudbal i znate osnovna pravila i principe po kojima ovaj sport funkcioniše? Onda će vas možda interesovati konkurs za nove sudije koji i ove godine organizuje Udruženje sudija američkog fudbala (USAF).

 Zašto da se prijavite?

USAF sudije su veoma cenjene i van granica naše države. Pored toga što sude sva takmičenja pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF) – juniorsku i seniorsku lige tekl fudbala, fleg takmičenja u ženskoj, muškoj i konkurenciji za mlade (a od ove sezone i za seniore), naše sudije takođe učestvuju i u regionalnim ligama kao što su CEFL, AAFL, prvenstva Italije, Hrvatske i Slovenije. USAF sudije su sudile i zvanične internacionalne utakmice, utakmice na svetskim i evropskim prvenstvima, kako za seniore, tako i za juniore, utakmice Lige šampiona, pa čak i Euro Bowl utakmicu. Kada se sve pobroji, naše sudije su osim u zemljama u regionu, sudile utakmice u SAD, Rusiji, Egiptu, Kuvajtu, Španiji, Švedskoj, Poljskoj i Mađarskoj.

Ko sve može da se prijavi?

  • ne postoji starosna granica
  • i žene i muškarci su podjednako dobrodošli
  • očekuju se ozbiljnost na terenu i elementarna fizička spremnost

Kako da se prijavite?

Sve što je potrebno jeste da popunite prijavu na sajtu SAAF-a.

Sve informacije u vezi sa prijavom možete dobiti na e-mail adresi: postanisudija@saaf.rs.

Ivana Stevic sudije

 Šta kada se prijavite?

Kako bi učenje bilo što efikasnije, napravili smo male promene u programu  koje za cilj imaju da se što bolje upoznate sa pravilima i steknete sigurnost na terenu već na samom početku.

  •  Deo teoretske obuke realizuje se online, što između ostalog znači da kompletnu literaturu dobijate putem email-a. Osim toga, biće organizovana i predavanja na kojima ćete imati mogucnost da čujete iskustva i objašnjenja iskusnijih sudija.
  • U toku praktičnog dela obuke svu teoriju ”selimo” na teren. Otvaraju vam se mogućnosti da na zvaničnim utakmicama direktno učite od sudija. Najvažnije je da znate da su vam, kao polaznicima, svi članovi USAF-a na raspolaganju u svakom trenutku.
  • Kada prođete teoretski i praktični deo obuke, čeka vas finalni test. Nakon položenog testa postajete zvanične sudije USAF-a.

Zanimljiva iskustva su na korak od vas. Sve što je potrebno jeste da se prijavite i dođete da se upoznamo i zajednički uživamo dok učestvujemo u popularizaciji ovog zanimljivog sporta.