Krune zapljusnuo talas prijateljstva u Dubrovniku

714

Hrvatski sportisti dostojno uzvratili gostoprimstvo kraljevčanima. Srpski tim američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns odneo pobedu na turniru, a doneo opremu i podelio znanje u Dubrovniku. Kraljevske Krune su prvi srpski sportski tim koji je gostovao u Hrvatskoj posle toplog dočeka hrvatskih tenisera u Kraljevu, na Dejvis kupu.

 Na turniru američkog fudbala, koji se po prvi put odigrao u Dubrovniku, domaća ekipa Sharks je ugostila susede iz tima Split Sea Wolves i ekipu Kraljevo Royal Crowns, iz Srbije. U subotu 22. marta na fudbalskom terenu u Kuparima, domaće Ajkule su u prvom susretu savladale splitski tim Morskih vukova rezultatom 19:13. Iskusnije Kraljevske krune su savladale oba hrvatska tima, prvo splićane rezultatom 32:21, a zatim i dubrovčane skorom 39:6. Inače kraljevački klub je aktuelni prvak Srbije u flagu, beskontaktnoj verziji američkog fudbala, koja se i igrala na ovom turniru pokraj Jadrana.

 Sutradan, na terenu u Dubrovačkoj marini, Kraljevčani su održali pokazni trening sa opremom zajedno sa Dubrovčanima, gde su se treneri i igrači Kruna trudili da im prenesu što više znanja. Ujedno su Kraljevčani doneli i 10 kompleta opreme za američki fudbal, Dubrovčanima kako bi u narednom periodu mogli još više da se razviju. Ovo je prvi put da je tim sa Straduna probao opremu i iskusio kontakt fudbal. Predsednik Dubrovnik Sharks Marko Miletić, je izrazio veliku zahvalnost gostima iz Srbije na pruženoj pomoći i podeljenom znanju.

Krune Kraljevo - Dubrovnik 1

 Sa druge strane Krune su zahvalne domaćinima na toplom dočeku i dobroj organizaciji turnira, Ljubodrag Anđelković glavni trener ovog srpskog kluba kaže:

 – Dubrovnik vas fascinira sam po sebi, ali druženje i prijem Dubrovčana koji smo doživeli je nezaboravan. Nisu u pitanju samo lepi maniri domaćina, već smo osetili pravu toplinu i iskrenu naklonost, koja je obostrana. Verujem da smo pokrenuli novi talas prijateljstva.

 Kraljevački klub je i ranije pomagao razvoj američkog fudbala u regionu. Proširili su RC Football Camp prošle godine na Sloveniju u saradnji sa Maribor Generals-ima, a treneri Kruna su još pre četiri godine održali početne treninge sa Sarajevo Tigers/Spartans-ima i pomogle ih opremom, Brčko District Giantsima i brojne timove u Srbiji: Obrenovac Hawks, Vršac Lavovi, Lazarevac Sabers, Beograd Blue Dragons…

Zbog planirane reorganizacije i stabilizacije kluba, Kraljevo Royal Crownsi su ove godine odlučili da naprave pauzu i ne učestvuju u domaćim takmičenjima.