Imperatori doveli trojicu Amerikanaca

611

Iako po novim pravilima u Superligi od ove godine na jednoj utakmici tim može da nastupi sa najviše dva importa, umesto dosadašnja tri, niški Imperatori odlučili su da dovedu trojicu Amerikanaca.

Saradnja je nastavljena sa Džoelom Lejom i Ričardom Samjuelom, koji su prošle sezone predvodili tim do najvećeg uspeha u istoriji – plasmana u plej-of, dok će prazninu nastalu povratkom kvoterbeka Stefana Stefanovića u Divlje veprove, popuniti Kejleb Prajs.

Lej će igrati na pozicijama lajnbekera i trkača, ali će obavljati i funkciju ofanzivnog koordinatora, dok će sjajni Samjuel, pokrivati pozicije hvatača i defanzivnog beka.

Kejleb Prajs je klasičan dual threat kvoterbek, ali ima iskustva na poziciji defanzivnog beka, čime značajno povećava svoju upotrebljivost u timu. Posle srednje škole, gde je već na drugoj godini postao startni kvoterbek prvog tima, otišao je na Prarie View A&M Univerzitet, čiji se tim takmiči u prvoj diviziji. Kroz školovanje je igrao na pozicijama kvoterbeka, hvatača, i defanzivnog beka, što je kasnije nastavio i u poluprofesionalnim ligama u USA (Acres Homes Komodos i Houston Titans). On dolazi na preporuku Ričarda Samjuela, sa kojim je bio veliki rival, pošto je igrao kvoterbeka za susednu srednju školu u Hjustonu, zbog čega su kasnije postali najbolji prijatelji. Upravo njihova povezanost i međusobno poznavanje je ono što Nišlije vide kao prednost na terenu.

Po svemu sudeći Imperatori će imati slatke muke da od trojice kvalitetnih igrača odaberu dvojicu za svaki meč.