Nemanja Graovac u švedskim Predatorima

1097

Ofanzivni linijaš iz redova Sirmium Legionariesa, Nemanja Graovac, karijeru će nastaviti u jednom od najboljih švedskih timova, Kristianstad Predatorsima.

Ovaj dvadesetčetvrogodišnjak otkriva da su ga treneri švedskog tima zapazili su na specijalizovanom sajtu europlayers.com.

– Do transfera je došlo tako što me trener Predatorsa, Džon Voker kontaktirao na sajtu specijalizovanom za transfere igrača u američkom fudbalu, rekavši da je pogledao moj video iz prethodne sezone i da mu se dopada moja igra i fizičke predispozicije, te da bih se odlično uklopio u njihovu napadaćku igru na poziciji levog tekla – objašnjava Graovac.

Ovo će biti Nemanjin drugi izlet u inostrane klubove, jer je pre dve sezone branio boje nemačkog drugoligaša Starnberg Argonautsa.

nemanja graovac– I ovoga puta sam imao još jednu ponudu iz Nemačke, ali poučen lošim iskustvom od pre dve godine, rešio sam da odem u Švedsku. Čuo sam da je liga jako dobra i organizovana, a Predatorsi su jedan od top četiri tima u Superseriji i smatram da ću još više napredovati i steći dosta iskustva – rekao je Graovac.

U prošloj sezoni Predatori su stigli do polufinala plej-ofa, gde su zaustavljeni od neprikosnovenih Carlstad Crusadersa, kasnijih šampiona, koji su se furiozno prošetali do titule.

– Ambicije kluba su, naravno, pomerene za korak dalje, dakle plasman u finalnu utakmicu Superserije, a moja želja i obaveza je da dam sve od sebe da tako i bude i da opravdam ukazano poverenje. Što se tiče mojih ličnih ambicija, trudiću se da predstavljam Srbiju u najboljem mogućem svetlu i nadam se da ću kroz igranje i napredak u Švedskoj uspeti da se nametnem i jednog dana obučem dres reprezentacije Srbije – zaključio je Graovac.

Glavni trener Predatora, Džon Voker, bio je prezadovoljan angažovanjem Grahovca, jer veruje da će unaprediti napad njegovog tima.

– Nemanja se savršeno uklapa u našu ofanzivnu liniju. Visok je i težak, što je velika prednost na njegovoj poziciji. Takođe, ima veliko iskustvo u odbrani pas igre. Ne mogu da dočekam da počnem da radim sa njim – rekao je Voker.

FOTO: Nikola Nedeljković