Tri seniorske i fleg liga kreću ovog proleća

868

Na predlog komesara za takmičenje, Upravni odbor Srpske asocijacije američkog fudbala, usvojio je propozozicije takmičenja za nastupajuću sezonu za četiri takmičenja: Prvu ligu Srbije, Drugu ligu Srbije, Treću ligu Srbije i Fleg ligu Srbije.

Seniorska takmičenja biće podeljena u tri divizije, a u usvojenim propozicijama je uočljivo je da je elitna divizija, koja je do prošle godine igrana pod radnim nazivom „Superliga“, preimenovana u Prvu ligu Srbije. Osam najjačih srpskih ekipa boriće se za titulu prvaka Srbije, počev od vikenda 28-29. marta, kada je zakazao prvo kolo.

Liga koja je prošle godine nosila naziv, a činjenično bila drugoligaški rang takmičenja od ove će i zvanično nositi naziv Druga liga Srbije. Po prvi put ona će biti jedinstvena, neće biti podeljana u dve grupe, već će je činiti 7 ekipa, a premijerno kolo zakazano je za vikend 4-5. aprila.

Najveća novina svakako je to što je od ove godine uvedena Treća liga Srbije, u kojoj će se po prvi put takmičiti i jedan inostrani klub, Sofija Bearsi, ali se njihovi rezultati neće računati u konačnom plasmanu posle odigranog regularnog dela takmičenja. Ukupno šest ekipa takmičiće se u dve grupe, a početak lige je zakazan za vikend 18-19. aprila.

Zanimljivo je da se za Fleg ligu Srbije ove godine prijavilo čak 22 ekipe, koje će igrati po turnirkom sistemu, a prvi turniri ovog takmičenja takmičenje su zakazani za vikend 25-26. aprila. 

 

Ova četiri takmičenja na programu su predstojećeg proleća/leta, a u narednim vestima ćemo vas pojedinačno informisati o detaljima svakog od njih.