Ostojin u mađarskom šampionu

977

Jedan od igrača sa najdužim stažom u ekipi Grofova iz Novog Kneževca, Oliver Ostojin, karijeru će nastaviti u šampionu Mađarske, ekipi Budapest Cowbellsa (Ujbuda Rebels).

Posle pet sezona provedenih u dresu Grofova pred početak nove sezone Ostojin se odlučio za korak napred u svojoj karijeri.

1926731_989281417755964_2993303556724789876_n copyPrethodno je bio jedan od junaka ekipe Segedin Batsa, sa kojom Grofovi godinama unazad tesno sarađuju, jer je tačdaunom u poslednjim sekundama doneo Segedinu bronzu na nedavno održanom Arena kupu u Seksardu (Mađarska).

Upravo je prijateljstvo sa igračima iz Segedina uticalo da se Ostojin oproba u mađarskom prvaku, koji se za taj naslov izborio pobedom nad Budapest Wolvesima u finalu (19:9).

– U razgovoru sa priajteljiima iz Segedina koji već nastupaju za Cowbellse odlučio sam da odem u Budimpeštu na traj-aut. Trud se isplatio s obzirom na to da su mi odmah na kraju treninga rekli da sam primljen u prvi tim Cowbellsa, pošto imaju i ekipu koja nastupa u drugoj diviziji. Na moju veliku radost, izborio sam se za ulazak u ekipu koaj će se boriti za odbranu naslova šampiona države. Impresioniran sam organizacijom s obzirom na to da je na prvom treningu sa ekipom bilo prisutno 120 igrača. Odmah sam shvatio da je ovo veliki korak napred u karijeri i nadam se da ću imati zapaženu ulogu u ekipi. Vreme provedeno u Grofovima ću zauvek pamtiti, odnosno iz Grofova nikad neću ni odlaziti, jer ću dolaziti na svaki trening – zaključio je Ostojin.