Internacionalna sudijska klinika tokom vikenda

590

 Predstojećeg vikenda, u organizaciji USAF,  u hotelu N u Beogradu, održaće se dvodnevna internacionalna klinika za sudije američkog fudbala.

Kao glavni predavač, pred sudijama će se pojaviti Frank Kristensen, iskusni sudija iz Danske. Kristensen je član danske sudijske organizacije i višegodišnji međunarodni sudija, kako u EFAF, tako i u IFAF. Takođe, on ima i veliko iskustvo u predavanjima na sudijskim klinikama, obzirom da je redovan predavač na EFAF/IFAF Europe okupljanjima sudija godinama unazad. Osim EFAF/IFAF Europe klinika, Kristensen je održao veliki broj predavanja u Austriji, Belgiji, Danskoj, Poljskoj, Engleskoj, Holandiji, Norveškoj…, a narednog vikenda će podučavati i srpske sudije.

Iza sebe ima odsuđenih 135 utakmica na poziciji referee-a u najelitnijim danskim takmičenjima, a pored te pozicije, vrlo je dobar na poziciji back judge-a, na kojoj važi možda i za najboljeg sudiju na Starom kontinentu. Ukupno, Kristensenova biografij abroji preko 250 utakmica u najboljim danskim ligama, kao i fantastičnih 16 finalnih utakmica za prvaka Danske.

Na internacionalnom planu, Kristensen ima dugogodišnje iskustvo sa odsuđenih 78 utakmica, među kojima se izdvajaju odsuđeno finale Svetskog prvenstva, Finale Euro Bowla, četiri finala Evropskog prvenstva za juniore, dva finala Svetskog prvenstva za juniore, finale Evropskog prvenstva B grupe, finale Evropskog prvenstva C grupe, kao i 22 collage i high school utakmica.

Internacionalnom karakteru klinike doprineće sudije iz okruženja, među kojima će biti oni iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.