Džordan Mur novi kvoterbek Pantera

647

Za današnji dan, nedelju 8. februara, Pančevo Panthersi su zakazali testiranje, na kojima je trebalo da se vidi trenutno stanje forme prvotimaca, ali je na zvaničnoj facebook strani ovog kluba osvanula i vest o definitivnom dolasku prvog inostranog pojačanja za narednu sezonu.

Tako će Pančevci, posle dolaska trenera Korija Hupingarnera, strancem pokriti najdelikatniju poziciju – kvoterbeka, jer je u redove Pantera stigao Džordan Mur. Organizator igre, poreklom iz Hjustona, koji je prošlu sezonu proveo u ekipi Gladijatora, članovima druge francuske lige, odlučio je da nastavi karijeru u Srbiji. Kako Panteri ističu, odlične atletske sposobnosti istakle su ga kao glavnog kandidata među kvoterbekovima koji su figurirali za vođu napada u narednoj sezoni.

Panteri preliminarno kažu – došao je da osvoji šampionat!

Pancevo Panthers trening

U odnosu na prošlu sezonu među par igrača koji ove godine neće nastupati, će nedostajati lajnbeker Nemanja Dakić, ali s druge strane raduje povratak iskusnih lajnbekera Dejana Čuvika i defanzivnog beka Save Mandreševića. Posle godinu dana pauze vratio se i talentovani tajtend Nikola Dedić, a priključeno je i sedam novajlija iz juniorskog pogona.

Vetar u leđa Panterima je i povratak RB Stefana Dedića koji je zbog povrede propustio gotovo celu prošlu sezonu. Ofanzivna linija bi u toku sezone morala biti jača za Bojana Kovačevića i Nemanju Žunića koji se polako vraćaju u trenažni proces posle operacije kolena.