Vukovi doveli tri talentovana igrača

646

Posle fantastičnog američkog risivera, Tonija Vašingtona, koji će treću sezonu zaredom provesti u Vukovima, beogradski klub saopštio je da će njegov roster biti jači i za još nekoliko sjajnih domaćih igrača.

Veliko pojačanje Beograđani su dobili iz redova „večitog rivala“ Kragujevac Wild Boarsa – talentovanog risivera Nikolu Simovića, dok su iz Pančevo Panthersa stigli risiver/defanzivni bek Vojislav Milenković i tajtend/lajnbeker Vladimir Trajanović.

Iako je do ove sezone nastupao za juniorski tim, Nikola Simović je u proteklih nekoliko godina bio jedna od glavnih hvatačkih opcija ne samo prvog tima Veprova, već i seniorske reprezentacije Srbije. Pre dve godine, učestvovao je na Evropskom prvenstvu u Milanu, gde je bio najmlađi seniorski reprezentativac, a pred početak prošle sezone bio je učesnika razvojnog kampa Tima sveta.

Poput Simovića, i Vojislav Milenković, bio je učesnik smotre najtalentovanijih svetskih igrača, ali dve godine ranije (2012). Tada kao perspektivni kvoterbek, koji je juniorsku reprezentaciju Srbije 2010. godine predvodio do prvog mesta na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo „Četiri nacije“, u Kragujevcu, osvojivši i trofej namenjen najboljem igraču. Posle nekoliko povreda Milenković je promenio primarnu poziciju, pa sada obavlja uloge risivera i defanzivnog beka.

Milenkovićev saigrač iz Pantera, Vladimir Trajanović, dobrim igrama u prethodnoj sezoni nametnuo se ne samo čelnicima novog kluba, već i stručnom štabu reprezentacije Srbije, pa je u oktobru prošle godine debitovao protiv Švajcaraca.

Ranije su Vukovi dogovorili saradnju sa dvojicom bivših igrača – reprezentativnim lajnbekerom Lazarom Bogićevićem, igračem Plavih zmajeva, i sejftijem Boškom Bunuševcem.