Black Hornetsi osvojili Trofej Beograda

719

Šesti tradicionalni „Trofej Beograda“, turnir američkog fudbala u flegu, kojim se završava takmičarska sezona u Srbiji, osvojila je ekipe Jagodina Black Hornetsa, koja je na taj način na fenomenalan način završila sezonu potpune afirmacije jednog od najmlađih kolektiva u porodici klubova američkog fudbala. Naime, pre osvajanja prvog trofeja u istoriji kluba, Jagodinci su ove sezone u Youth ligi Srbije osvojili vicešampionsko zvanje , zauzeli treće mesto u Fleg ligi Srbije, a zabeležili su i zapaženo učešće u Juniorskoj ligi Srbije, pokazavši da do ciljanog formiranja stabilnog i jakog kluba kreću pravim putem – ulaganjem i pravilnim radom sa mlađim kategorijama.

Jagodinci su u finalu savladali Vukove iz Beograda prilično ubedljivo, rezultatom 32:12, dok su u polufinalu posle žestoke borbe nadigrali Pantere iz Pančeva 20:13. Beograđani su put do finala prokrčili trijumfom nad Indiansima iz Inđije u polufinalu, koje su savladali rezultatom 27:12. To su bile i ekipe koje su se plasirale među četiri najbolja, među 14 timova koji su se pojavili na ovom turniru (Lazarevac Sabers se prijavili, pa otkazali).

U grupi A, za polufinale borili su se, pored domaćina Mladenovac Forestlendersa, upravi šampionska ekipa Jagodina Black Hornetsa i kragujevački Wild Boarsi, prošlogodišnji nosioci tog zvanja. Upravo je duel novih i starih šampiona bio rezultatski najneizvesniji za Jagodince, koji su plasman u polufinale izborili trijumfom 30:27.

B grupa okupila je, pored ovogodišnjih vicešampiona, beogradskih Vukova, aktuelne vicešampione Srbije Čačak Angel Warriorse, trostruke šampione Sirmium Legionare i KAF Požarevac. U eliminacionom sistemu koje je zamišljeno u toj grupi, za polufinale su se borili Vukovi i Legionari, a Beograđani su slavili rezultatom 20:12.

Pančevo Panthersi su u polufinale prošli kroz sito C grupe, u kojoj su još bili aktuelni šampioni Srbije Kraljevo Royal Crownsi, Klek Knights i Zemun Pirates. Pančevci su finalnoj borbi svoje grupe prošli dalje trijumfom nad Klečanima rezultatom 21:14, međutim u polufinalu ih je sačekala šampionska ekipa iz Jagodine i prolaza dalje nije bilo.

U konkurenciji Obrenovac Hawksa i Jagodina Strawberry Celtsa, sa dve ubedljive pobede Indiansi iz Inđije su bez većih problema osvojili D grupu i postali četvrti polufinalisti, gde su kasnije naišli na vrlo raspoložene Vukove iz Beograda.