Selektor juniora Blažo Bojić skratio spisak na 84 imena

1549

Pošto je uredno prijavljeno učešće na Evropskom prvenstvu za juniore, koje je planirano da se krajem juna održi 2015. godine u Drezdenu u Nemačkoj, nacionalni tim Srbije sastavljen od igrača mlađih od 19 godina krenuo je sa radom.

Naime, posle inicijalnog okupljanja  30. novembra na Adi Ciganliji, na kojem je organizovan i izborni trening, širi spisak selektora Blaže Bojića od 146 igrača sveden je na nešto uži od 84 kandidata. Na izbornom merenju, izvršena su merenja, a svi igrači bili su motivisani da daju sve od sebe i pokažu trenerima da im je mesto među najboljima u svojoj konkurenciji.

– Sa velikim motivom i energijom moji treneri i ja ulazimo u ovaj pripremni period. Na trajautu se videlo da imamo puno talentovanih igrača i na nama je da napravimo skladan pobednički tim. Daću sve od sebe da zadržimo možda i najplemenitije što je ostalo iz prethodna tri tima, a što je ustanovio trener Zoran Damnjanović – osećaj zajedništva, međusobnog poštovanja i prijateljstva koje traje i kad se takmičenja završe, kao i saznanje da je sport mnogo više od pobeda i poraza – večita borba sa samim sobom. Slogan pod kojim smo nastupali pre dve godine u Rimu “Tim iznad svega” ne bih menjao – reči su Bojića, koji je zatim dodao: – Nacionalni tim je tim svih nas podjednako. Bilo je lepo na tryoutu videti trenere iz cele zemlje koji su nesebično ponudili svu pomoć. Ta pomoć će nam biti neophodna i dragocena i na nju računam. Ono u šta ne sumnjam je da ćemo svi posle ovog ciklusa biti bolji igrači, treneri i ljudi, bogatiji za jedno iskustvo koje se ne zaboravlja.

Juniorska reprezentacija tryout

Pored selektora Bojića koji će osim uloge glavnog trenera, nositi odgovornost ofanzivnog koordinatora i trenera kvoterbekova, stručni štab čine Ljubodrag Anđelković (defanzivni koordinator i trener lajnbekera), Srđan Stanojev (koordinator specijalnih timova i trener kikera-pantera), Mladen Stojanović (trener ofanzivne linije), Bojan Kovačević (trener defanzivne linije), Saša Stojanović (trener hvatača), Marko Bates (trener defanzivnih bekova), Viktor Todorović (trener trkača), Vojin Milić (trener tajtendova) i Đorđe Radovanović (kondicioni trener). Oni su izvršili analizu rezultata testiranja i utisaka koji su igrači ostavili u okviru fudbalskog dela treninga, a zatim izvršili konačnu selekciju po kojoj su na uži spisak ušli igrači iz 17 timova iz Srbije, ali i dva tima iz inostranstva (Milano Seaman i Calanda Broncos).

Najviše predstavnika u ovoj konkurenciji na nešto užem spisku imaće SBB Vukovi i Wild Boarsi (po 14), za kojima slede Legionari  (9), Mammothsi (7), Indiansi i Panthersi (5), Black Hornetsi, Golden Bearsi (4), Angel Warriorsi, Celtsi i Vršac (po 3)…

– Ovo su momci na koje stručni štab ozbiljno računa za prolećnu sezonu, u kojoj nas očekuje kvalifikacioni turnir za Prvenstvo Evrope. Nekoliko povređenih igrača biće testirano naknadno, kako bi i oni dobili šansu da se dokažu i budu ravnopravni u konkurenciji svojih vršnjaka – objasnio je Bojić.

Na kvalifikacionom turniru će, pored naše selekcije, učestvovati nacionalni timovi Francuske, Holandije i pobednik baraž utakmice Italija – Španija. Turnir će najverovatnije biti odigran od 8. do 10. maja 2015. godine, a pobednik će učestvovati na završnom turniru, krajem juna u Drezdenu. Dva učesnika fajnal fora su već poznata, a to su aktuelni prvak Evrope, tim Austrije i domaćin Nemačka. Ta dva tima su se, da podsetimo, sastala i u finalnoj utakmici seniorskog šampionata Evrope, odigranoj letos u Austriji.

Planirano je da naš tim tokom zime radi i priprema se na mini kampovima koji će biti organizovani na raznim lokacijama. Cilj stručnog štaba je da se na tim treninzima radi na individualnoj tehnici i tako što bolje pripremi sastav za trening kamp. Treneri će biti u kontaktu sa svim igračima i do kraja februara će sva tri plejbuka već biti definisana i objašnjena.

U prvoj polovini marta planirano je još jedno okupljanje, slično novembarskom, na kome će se ponovo izvršiti merenja i fudbalski deo, a posle koga će spisak kandidata biti redukovan na 55 do 60. Poslednji i udarni deo priprema uslediće na trening kampu, u trajanju od 4-5 dana, na kojem će se raditi instalacije na terenu i test utakmica koju planiramo za sredinu aprila. Ta utakmica biće i poslednji filter, posle kojeg će se znati kojih 45 igrača će predstavljati Srbiju u kvalifikacijama.

SPISAK OD 84 KANDIDATA 

Ime i prezime Pozicija Klub
1 Lazar Stojanov DB Angel Warriors
2 David Jevremović DB Black Hornets
3 Luka Timotijević DB Wild Boars
4 Marko Gavrilović DB Wild Boars
5 Bojan Rajičić DB Royal Crowns
6 Stefan Simanić DB Legionaries
7 Bojan Đakonović DB Legionaries
8 Dušan Lekić DB Imperatori
9 Kosta Panovski DB Panthers
10 Nikola Vukašinović DB Vukovi
11 Saša Kazandžić DB Vukovi
12 Dino Sadović DB Vukovi
13 Filip Petrović DB Vukovi
14 Dušan Jovanović DB Legionaries
15 Nikola Ćurčić DL Wild Boars
16 Jovan Vukašinović DL Wild Boars
17 Igor Timotijević DL Milano Seaman
18 Strahinja Grujić DL Imperatori
19 Miloš Lončar DL Wild Dogs
20 Ilija Etinski DL Panthers
21 Miodrag Milojević DL Vukovi
22 Dušan Čenić DL Vukovi
23 Milan Kačavenda DL Mammoths
24 Aleksandar Tadić FB Vršac
25 Andrija Drča FB Vukovi
26 Adam Karuntanović K Golden Bears
27 Ivan Živanović K Wild Boars
28 Andreja Stevanović LB Angel Warriors
29 Igor Jovanović LB Calanda Broncos
30 Nikola Miletić LB Celts
31 Nemanja Krasić LB Mammoths
32 Aleksandar Damjanov LB Knights
33 Pavle Škrkić LB Wild Boars
34 Đorđe Dimitrijević LB Wild Boars
35 Darko Hodoba LB Legionaries
36 Nikola Stečenko LB Legionaries
37 Miloš Galečić LB Legionaries
38 Vladan Šuman LB Legionaries
39 Radovan Popović LB Vukovi
40 Nemanja Milanović OL Golden Bears
41 Nemanja Čvorović OL Golden Bears
42 Dušan Kunecki OL Indians
43 Lazar Dimitrijević OL Black Hornets
44 Milan Stanojlović OL Black Hornets
45 Pavle Bojić OL Celts
46 Igor Pavlić OL Mammoths
47 Stefan Janković OL Wild Boars
48 Luka Mihajlović OL Royal Crowns
49 Nemanja Isailović OL Hawks
50 Bojan Nešić OL Panthers
51 Aleksa Putnik OL Panthers
52 Damir Klarić OL Vršac
53 Filip Sušić OL Vukovi
54 Mašan Vukotić OL Vukovi
55 Milan Jeftić QB Indians
56 Ilija Stojanović QB Mammoths
57 Aleksa Đokić QB Wild Boars
58 Lazar Pejković QB Royal Crowns
59 Dimitrij Jonev QB Vukovi
60 Nebojša Protić RB Angel Warriors
61 Filip Turčinović RB Indians
62 Marko Ilić RB Black Hornets
63 Danijel Kostić RB Celts
64 Aleksandar Jovanov RB Mammoths
65 Stefan Todorović RB Wild Boars
66 Nikola Manasijević RB Wild Boars
67 Božidar Lazarević RB Royal Crowns
68 Miloš Stojimirović RB Požarevac
69 Nikola Obrenović RB Vukovi
70 Dušan Novaković TE Mammoths
71 Darko Dumančić TE Legionaries
72 Filip Krneta TE Wild dogs
73 Aleksandar Janićijević WR Golden Bears
74 Uroš Vučurović WR Indians
75 Stefan Borković WR Indians
76 Tihomir Todorov WR Mammoths
77 Đorđe Gajić WR Wild Boars
78 Aleksa Stevanović WR Wild Boars
79 Branislav Dugić WR Wild Boars
80 Miroslav Simić WR Legionaries
81 Nikola Sovilj WR Panthers
82 Uroš Stojanović WR Vršac
83 Miloš Grujić WR Vukovi
84 Vanja Lugonja WR Vukovi