Anđeoski ratnici bez poraza osvojili JLS

1029

Čačak Angel Warriors – Kragujevac Wild Boars 38:8 (0:0, 8:2, 16:0, 14:6)

Čačak. Stadion: Sloboda. Gledalaca: oko 500.

Kretanje rezultata:

0:2 sejfti
8:2 Nebojša Protić trčanje 3 jarde, Bojan Ćumurović pretvaranje za 2 poena.
16:2 Protić trčanje 20 jardi, B. Ćumurović pretvaranje za 2 poena.
24:2 Stefan Mitrović trčanje 15 jardi, Danijel Kostić pretvaranje za 2 poena.
24:8 Aleksa Đokić trčanje 5 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
30:8 B. Ćumurović trčanje 10 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
38:8 Mitrović pas ka Ivanu Ćumuroviću, Protić pretvaranje za 2 poena.

Anđeoski ratnici iz Čačka, pobednici su Juniorske lige Srbije, pošto su u finalu savladali prošlogodišnje šampione, ekipu Wild Boars iz Kragujevca, rezultatom 38:8.

Po blatnjavom i izuzetno teškom terenu za igru, najbolja dva srpska tima nisu mogla da prikažu sav raskošni potencijal koji nesumnjivo poseduju. Napadi su imali dosta problema da uspostave ritam, o čemu najbolje govori rezultat prvog poluvremena – 8:2 u korist domaćih i veoma mali broj osvojenih prvih daunova na obe strane.

juniori ratnici veprovi

Međutim, u nastavku susreta Čačani su se u potpunosti prilagodili i uspostavili igru trčanjem za koju do tada dobra odbrana Veprova nije imala rešenja. Snaga Ratnika ležala je upravo u većem broju raspoloženih trkača, koji su polako mleli protivničku defanzivu i postepeno osvajali teren.

Drugim trčanjem za tačdaun na utakmici mladi Nebojša Protić uvećao je prednost Ratnika, a zatim se i Stefan Mitrović domogao end zone – 24:2.

Tračak nade za Kragujevčane pojavio se početkom poslednje deonice, kada je trčanjem poentirao kvoterbek Aleksa Đokić (24:8), ali je odmah na drugoj strani uzvratio vođa napada Čačana, Bojan Ćumurović, a šlag na tortu dodao MVP finala, Stefan Mitrović, pasom ka Ivanu Ćumuroviću.

Medalje i pehare finalistima uručila je Vesna Makojević, sestra Veljka Makojevića, po kome trofej namenjen pobedniku Juniorske lige Srbije nosi ime.

ratnici juniori 2014