FLEG ŽENE: Divlje mačke odbranile titulu

972

Kragujevačke Divlje mačke odbranile su šampionsku titulu, trijumfom na finalnom turniru druge po redu Ženske fleg lige Srbije, održanom na stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu.

Za razliku od prošle sezone koju su završile sa maksimalnim učinkom, Kragujevčane su ovoga puta dozvolile sebi jedan poraz i to u poslednjem kolu ligaškog dela, u meču bez rezultatskog imperativa, protiv beogradskih Vučica. Bio je to i jedini poraz Mačaka u istoriji duela sa srpskim klubovima.

Da su prebolele taj kiks, devojke iz Wild Catsa pokazale su već u polufinalu, ubedljivim trijumfom protiv Sirmium Valkyriesa (24:0). Šumadinke su već u prvom poluvremenu trasirale put ka pobedi (18:0), a potom i otklonile sve dileme.

U drugom polufinalnom duelu vođen je veliki rat odbrana u kom Vučice Beograd nisu odolele samo jednom naletu Pančevo Panthers Ladiesa, u prvom poluvremenu, pa su Pančevke prošle u finale – 7:0.

jwd9yc1k copy

Beograđanke su, međutim, uspele da se domognu bronzane medalje, pobedom nad Sremicama – 30:6. Mitrovčanke su se solidno držale u prvom poluvremenu (6:13), ali su Vučice u nastavku dodale gas i stigle do zasluženog trijumfa.

U finalu je, kao i prošle godine, vođena žestoka bitka. Kragujevčanke su prve povele, ali su Pančevke do odlaska na odmor izjednačile (6:6), a u nastavku susreta i potpuno preokrenule (13:6). Tada su se Šumadinke trgle furioznom igrom osvojile pehar – 27:13.

Za najbolju igračicu proglašena je Tanja Obradović iz Divljih mačaka.