YOUTH POLUFINALE: Ratnici i Vukovi na finalnom turniru

717

Anđeoski ratnici iz Čačka i beogradski Vukovi plasirali su se u finale youth lige, osvajanjem prva dva mesta na polufinalnom turniru koji se održao na stadionu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji. Angel Warriorsi su sa dve pobede osvojili turnir, dok su se Vukovi plasirali kao drugoplasirana ekipa. Jagodina Celtsi završili su sezonu osvajanjem trećeg mesta na polufinalnom turniru.

Ispostavilo se da je prvi meč na turniru bio i derbi celog turnira. Vukovi su bolje od Ratnika odigrali prvo poluvreme, koje su rešili u svoju korist rezultatom 12:7. Međutim, Warriorse u Čačku vaspitavaju u ratničkom duhu, pa su u nastavku zaigrali mnogo bolje, pre svega u odbrani ne dozvolivši protivniku da upiše poene do kraja meča. Iz takve igre, izrodila se i znatno sigurnija napadačka partija, pa su na kraju Čačani slavili prilično ubedljivo – 26:12.

Kada su se Warriorsi zahuktali, pregazili su i Kelte iz Jagodine u drugom meču, a konačan rezultat bio je 34:0. Već na poluvremenu bilo je jasno da je tim iz grada na Moravi znatno kvalitetniji, pa je rezultat 21:0 već tada najavljivao konačan ishod.

Ostalo je da se između Vukova i Kelta odluči ko će kao drugoplasirani na finalni turnir i neizvesnost je trajala čitavo jedno poluvreme, u kojem nijedan od rivala nije uspevao da nađe put do najbranjenije zone protivnika. Vukovi su prvi zagrizli u drugom poluvremenu, zaigrali mnogo odvažnije i na kraju slavili ubedljivu pobedu 24:0.

Rezultati polufinalnog turnira Youth lige Srbije – Ada Ciganlija:

Vukovi Beograd – Čačak Angel Warriors 12:26 (12:7)

Čačak Angel Warriors – Jagodina Celts 34:0 (21:0)

Jagodina Celts – Vukovi Beograd 0:24 (0:0)