FLEG ŽENE: Finale u Kragujevcu

751

Finalni turnir Ženske fleg lige Srbije odigraće se u nedelju, od 13 sati, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, u Kragujevcu.

Titulu brane domaće Wild Cats, a na završnu smotru plasirale su se još Vučice Beograd, Pančevo Panthers Ladies i Sirmium Valkyries.

U polufinalnim duelima ukrštaju se prvoplasirani i drugoplasirani timovi grupa Sever i Jug, pa se tako sastaju Pančevo Panthers Ladies (10-2 u regularnom delu) i Vučice Beograd (5-4), odnosno Kragujevac Wild Cats (8-1) i Valkyries iz Sremske Mitrovice (9-3).

Kragujevčanke, koje su prošle sezone neporažene stigle do trona, na poslednjem turniru pretrpele su prvi ligaški poraz u istoriji, od Vučica, pa su tako pokazale da nisu nepobedive.

– Nakon lekcije u Beogradu, devojke ulaze u finale mnogo skoncentrisanije, fokusiranije i ozbiljnije nego što je to bio slučaj prošle godine. Nesumnjivo je da imamo najjači tim, ali ne znamo šta nas očekuje u duelu sa Mitrovicom, jer se sa njima nikada nismo sreli i drago nam je što se njihova priča sve više širi. Kvalitet ženskog američkog fudbala je sve bolji od turnira do turnira, a mi pratimo tendenciju uzlazne putanje. Ulazimo u finale najjače što možemo, u želji da opravdamo ulogu favorita, ali neće biti lako. Ne sumnjam da će turnir biti kvalitetan i da će Mačke kao aktuelne šampionke povesti kolo dobre energije, fer igre i atraktivnih poteza – rekao je Stefan Stefanović, trener Divljih mačaka.