YOUTH: Stršljenovi bez premca, prvi trijumf Borana

2023

Stršljenovi iz Jagodine i posle trećeg turnira Grupe C Youth lige Srbije su ostali neporaženi. Na turniru odigranom na stadionu „Majur“ u Jagodini, savladali su bez većih problema Golden Bearse iz Bora, a zatim i gradske rivale Kelte.

Turnir je otvoren duelom Black Hornetsa sa Boranima, koji su uspevali da sačuvaju kakvu takvu rezultatsku neizvesnost u meču do kraja prvog poluvremena, koje je završeno vođstvom Jagodinaca 6:2. Međutim, u nastavku meča, Stršljenovi su ubacili u viši stepen prenosa i na kraju rutinski savladali rivala.

Usledio je gradski derbi, između Kelta i Stršljenova, ali stariji klub u gradu na Belici ipak bio nedosrastao u ovoj konkurenciji, pa su Black Hornetsi lagano došli i do drugog trijumfa na ovom turniru, šestom ukupno.

Bor Golden Bears - Jagodina Celts - youth1

Do prvog trijumfa u ovoj grupi ove sezone, zatim su došli Borani, koji su u jedinom preostalom meču savladali Kelte rezultatom 14:0. U prethodnim duelima, Kelti su bili uspešniji, ali su ovog puta Golden Bearsi uspeli da revanširaju i dođu do počasne pobede u ovogodišnjem takmičenju.

Rezultati trećeg turnira Grupe C: 

Jagodina Black Hornets – Bor Golden Bears 26:2 (6:2)

Jagodina Celts – Jagodina Black Hornets 0:28 (0:13)

Bor Golden Bears – Jagodina Celts 14:0 (7:0)