JLS Sever: Nastavlja se žestoka borba za plej-of

604

Poput grupe „Jug“ Juniorske lige Srbije, i u severnoj diviziji na programu je sudar prošlogodišnjih polufinalista. Naime, u sremskom derbiju Inđija Indiansi ugostiće Sirmium Legionariese, u nedelju, od 15 časova, na terenu OŠ „Jovan Popović“.

Oba tima uspešno su otvorila novu sezonu. Indiansi su savladali Novi Sad Wild Dogse (26:12), a Legionari Kikinda Mammothse (13:6).

– Utisak posle prve utakmice je zaista dobar. Iako nas je brojčano bilo manje u odnosu na Novosađane, pokazali smo zrelost i iskustvo koje je protivnicima manjkalo. Sa komšijama iz Sremske Mitrovice se vrlo dobro poznajemo. Prethodne godine smo sa njima odigrali jako težak i zanimljiv meč, a ista očekivanja imamo i pred ovaj susret. Tokom dvonedeljne pauze pripremali smo se dosta dobro, popravljali šta je trebalo i sada spremno čekamo taj duel. Sigurno je da je naša prednost domaći teren. Pored toga, na našoj strani bi trebalo i da je iskustvo, jer svi momci u našem timu imaju u proseku tri sezone iza sebe. Svakako da dobar fudbal neće izostati – smatra Milan Jeftić, kvoterbek Indiansa.

Kolo će otvoriti debi Wild Dogsa pred novosadskom publikom, u subotu, od 13 časova, na pomoćnom terenu FK Petrovaradin, protiv beogradskih Vukova.

Posle uvodnog poraza u Inđiji, Novosađani će pokušati da ugroze „čopor sa Ade“, koji je dobro startovao u Pančevu (23:6).

U trećem meču ove grupe Kikinda Mamuti dočekuju Pančevo Pantherse, u subotu od 15 sati na stadionu „Žak“.

Kikinđani su, uprkos porazu, u prvom kolu ostavili pozitivan utisak i pokazali veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu. Sa druge strane, Panteri žele da se iskupe za kiks na startu i da uhvate zamajac za plej-of, u kom se prošle godine nisu našli po prvi put.