JLS: Indiansi i Krune sigurni protiv debitanata

622

Inđija Indians – Novi Sad Wild Dogs 26:12 (6:0, 7:0, 7:6, 6:6)

Igralište: OŠ Jovan Popović.

Kretanje rezultata:
6:0 Milan Jeftić pas 45 jardi ka Stefanu Borkoviću, neuspešno pretvaranje za dva
13:0 Jeftić pas 32 jarda ka Urošu Vučuroviću, Aleksandar Perać uspešan PAT
20:0 Jeftić pas 31 jard ka Vučuroviću, Perać PAT
20:6 Miroslav Stankić trčanje 4 jarda, neuspešno za dva
26:6 Jeftić trčanje 1 jard, neuspešno za dva
26:12 Filip Krneta trčanje 8 jardi, neuspešno za dva

Aktuelni vicešampioni Juniorske lige Srbije, Inđija Indiansi, dobro su otvorili novu sezonu u grupi „Sever“, trijumfom nad debitantom u takmičenju, Novi Sad Wild Dogsima, rezultatom 26:12.

Indianse je do pobede sjajno predvodio kvoterbek Milan Jeftić, sa četiri tačdauna, tri puta pasom i jednom trčanjem. Ravnomerno je rasporedio tačdaunove, poentiravši po jednom u svakoj četvrtini, dok su na drugoj strani njegovi saigrači kapitulirali prvi put tek u trećoj četvrtini, pri vođstvu 20:0, kada je trkač Miroslav Stankić upisao istorijske poene za Wild Dogse.

Jeftić je jednom asistirao Stefanu Borkoviću i dva puta sa end zonom povezao Uroša Vučurovića, da bi se u poslednjoj deonici i sam ušunjao za poene. Poraz je na kraju samo ublažio Filip Krneta.

jls sever 1 copy

Kraljevo Royal Crowns – Imperatori Niš 20:6 (0:0, 6:0, 8:0, 6:6)

Kretanje rezultata:
6:0 Lazar Pejković trčanje 5 jardi, neuspešan PAT
14:0 Pejković pas 15 jardi ka Aleksi Denoviću, Denović pretvaranje za dva
20:0 Aleksa Denović vraćanje intersepcije 45 jardi, neuspešan PAT
20:6 Ivan Manić trčanje 1 jard, neuspešan PAT

Ulogu favorita protiv još jednog debitanta u grupi „Jug“, opravdali su Kraljevo Royal Crownsi, savladavši niške Imperatore – 20:6.

Iako se do sada nisu sastajali, ovi rivali se dobro poznaju, jer je nekolicina Nišlija prošle sezone nastupala u juniorskom timu Kruna, pa je prva četvrtina protekla bez poena.

Međutim, nastavak susreta protekao je u znaku novopečenih seniorskih reprezentativaca Srbije iz redova Kraljevčana, kvoterbeka Lazara Pejkovića i defanzivnog beka/risivera Alekse Denovića.

Pejković je najpre trčanjem postavio konačan rezultat prvog poluvremena (6:0), da bi po povratku sa odmora asistirao Denoviću, uz uspešno pretvaranje za dva poena istog dvojca (14:0).

U poslednjoj deonici Denović je vraćanjem intersepcije krunisao dobru partiju svog defanzivnog tima, koji je ipak dozvolio Nišlijama da na debiju postave poene na semafor, snikom kvoterbeka Ivana Manića.

jls jug 1 c