JLS „Sever“: Startuje borba za plej-of

572

Ovog vikenda, uz južnu, startovaće i severna divizija Juniorske lige Srbije, u kojoj će se nadmetati šest timova.

Aktuelni vicešampioni, Inđija Indiansi, ugostiće jedinog novajliju u grupi, novosadske Wild Dogse, u nedelju, od 15 sati, na igralištu kod OŠ „Jovan Popović“.

Pored standardne smene generacija, u inđijskom taboru došlo je i do promene na kormilu, pa je Ivan Krković, iskusni lajnbeker, zamenio Dejana Vujanića.

– Ove sezone imamo manji broj juniora u odnosu na prošlu godinu, ali to su momci sa iskustvom, što su i dokazali u sve tri predsezonske utakmice koje smo uspešno odigrali. Uveli smo neke novine u koncepciji priprema sa kojima smo startovali početkom leta. Bolje smo organizovali treninge i poboljšali rad u teretani, što je dalo dobre rezultate. Naš tim brani vicešampionski status od prošle godine, tako da su naše ambicije velike, kao što se od nas i očekuje. Uprkos tome, u sezonu ulazimo rasterećeni i želimo da naši juniori uživaju u takmičenju i američkom fudbalu, a pre svega da steknu nova iskustva – rekao je Krković.

Kolo će otvoriti komšijski derbi Pančevo Panthersa i beogradskih Vukova, koji je na programu u subotu, od 15 časova, na stadionu „Mladost“.

Cela ekipa je pozitivno naelektrisana. Svi željno iščekujemo utakmicu sa Vukovima, jer smo naporno radili tokom pripremnog perioda i hoćemo da se pokažemo u najboljem svetlu. Neće biti lako, jer su Beograđani dobar i iskusan tim, mada smatram da je želja za pobedom presudna. Imali smo zajednički trening u predsezoni,tako da smo već imali prilike da odmerimo snage. Verujem da su od tada napredovali, ali sa druge strane i mi smo – kazao je Marko Sabo, kapiten odbrane Pantera.

Pančevci, kao dvostruki osvajači Juniorske lige, uvek gaje visoke ambicije.

Veoma sam ponosan na trud i zalaganje koje je ekipa pokazala u predsezonskim pripremama. Stručni štab je imao težak zadatak, jer ćemo ove sezone imati najviše novajlija od 2010. godine, kada smo osvojili prvu titulu Juniorske lige, ali verujem da su treneri odlično odradili svoj posao i da, iako imamo mlad i neiskusan tim, na terenu nećemo izgledati tako. Vukovi su deo najuspešnije organizacije u zemlji. Krupni su, žestoki, sa odličnim i brzim hvatačkim korpusom. Biće veliki izazov stati naspram ovakve ekipe, a ukoliko odigramo timski, sa velikom željom za pobedom, smatram da je možemo i ostvariti – izjavio je Bojan Kovačević, glavni trener Pantera.

Tradicija dobrog rada sa mlađim kategorijama i prošlogodišnje polufinale JLS, obavezuje i Sirmium Legionariese na velike ciljeve. Oni će za rivala imati tim koji se od prošle sezone takmiči u ovoj kategoriji, Kikinda Mammothse, u subotu, od 16 časova, na stadionu 25. maj.