JLS „Jug“: Debitanti u Čačku i Kraljevu

614

Samo nedelju dana posle starta Youth lige Srbije i Ženske fleg lige, u subotu će startovati i juniori.

Grupu „Jug“ Juniorske lige Srbije otvoriće bivši šampioni, Čačak Angel Warriorsi, koji će u subotu, od 15 sati, na stadionu BIP, dočekati Jagodina Black Hornetse.

Jagodinci postižu sve bolje rezultate u mlađim selekcijama, pa je došao red i na debi u juniorskoj kategoriji. Međutim, neće im biti nimalo lako, jer su Čačani, posle prošlogodišnjeg ispadanja u polufinalu, rešeni da se ponovo nađu u završnoj borbi za trofej.

U ovu sezonu krećemo sa dosta izmešanim timom. Tu su momci iz tri-četiri grada kojI su odlučili da nam pomognu da vratimo šampionsku titulu u Čačak. Spremali smo se i trebalo bi da opravdamo očekivanja naših trenera i Čačana – rekao je Stefan Mitrović, vajdrisiver i kapiten Ratnika.

„Vatreno krštenje“ imaće i niški Imperatori, koji u nedelju, u 16 časova, idu na noge Kraljevo Royal Crownsima, na Atletski stadion. Zanimljivo da su pojedini igrači iz niškog tabora već igrali na ovom stadionu i to u ljubičastom dresu.

– Međusobno se poznajemo, jer su neki igrali za našu ekipu i tim pre biće veoma interesantna utakmica. Verujem da su moje Krune, kao klub sa dugom tradicijom juniorskog programa, favoriti u ovom meču – kazao je Saša Savić, jedan od najiskusniji igrača Kruna.

Sličnog razmišljanja je i njegov saigrač, Marko Spasojević.

Naporno smo trenirali i nadam se da ćemo u utakmici koja nam predstoji uspeti da pobedimo protivnika. Par momaka iz Niša je prošlu sezonu odigralo u našem timu, tako da tamo imamo dosta drugova i to ovoj utakmici daje poseban značaj – ističe Spasojević.

Utakmica u Kraljevu biće i humanitarnog karaktera. Naime, u dogovoru sa SOS Dečijim selom, čijim štićenicima Kraljevske krune žele da pomognu, ulaz na utakmicu će biti jedna poslata poruka na broj 6323, od čega ceo prihod ide za pomoć ovom sirotištu.

Branioci titule, Kragujevac Wild Boarsi, u prvom kolu biće slobodni.