YOUTH 2014: Ratnici slavili na turniru u Kragujevcu

621

Na prvom youth turniru ove sezone, održanom u Kragujevcu u okviru Grupe B ovog takmičenja, koje se drugu godinu igra u Srbiji, trijumfovali su Čačak Angel Warriorsi. Oni su prikazali najbolju igru na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“ i zasluženo slavili.

Grupu A čine tri tima, a pored domaćina Wild Boarsa i pomenutih Angel Warriorsa, u njoj su i Požarevac Pastuvi. Upravo su Čačani i Požarevljani odigrali prvu utakmicu na ovom turniru, a tim iz grada na Moravi ubedljivo je slavio rezultatom 48:12, ostvarivši ubedjlivu prednost već u prvom poluvremenu (28:6).

Za pobednika kandidaturu su zatim istakli domaćini, Divlji veprovi iz Kragujevca, koji su posle izjedančene i obostrano neefikasne igre u prvom poluvremenu utakmice sa Pastuvima (0:0), u nastavku ipak zabeležili trijumf 21:7 i tako zakazali odlučujući meč sa Čačanima.

U svojevrsnom malom finalu, Čačani su ipak bili čvršći i zasluženo trijumfovali. Ipak, do pobede nisu došli lako, jer su se Kragujevčani dobro držali i u prvom poluvremenu uspeli da ostanu u egalu (6:6). Međutim, u nastavku su Anđeoski ratnici dodali gas i na kraju trijumfovali rezultatom 19:12.

Drugi od tri planirana turnira, trebalo bi da se održi 27./28. septembra.