YOUTH 2014: Black Hornetsi odbranili Jagodinu

1561

Na turniru u Jagodini, na terenu Sportskog centra Glavinci, a u organizaciji Jagodina Black Hornetsa, odigran je prvi turnir Grupe C youth lige Srbije, na kojem je trijumfovala ekipa domaćina. Blek Hornetsi su do trijumfa došli prilično ubedljivo, savladavši bez većih poteškoća Golden Bearse iz Bora i gradske rivale Jagodina Kelte.

U prvom meču turnirskog programa, Kelti su slavili pobedu u najzanimljivijem susretu nad Golden Bearsima. Posle prilično izjednačenog prvog poluvremena i vođstva 12:8, Jagodinci su postigli još jedan tačdaun u drugom poluvrmeenu i overili trijumf konačnim rezultatom 18:8.

Borani su zatim izašli na megdan i drugom rivalu, Blek Hornetsima, ali u tom meču nisu uspeli da poentiraju. Sve je bilo izvesno već u prvom poluvremenu, posle kojeg je domaćin turnira vodio vrlo ubedljivo (28:0), a konačan rezultat na semaforu bio je 36:0.

Za konačan trijumf na turniru na terenu su youth kacige ukrstile dve jagodinske ekipe u meču koji je značio i finale turnira, ali su Blek Hornetsi i taj duel dobili prilično lako i ubedljivo. Već na poluvremenu su ostvarili dva tačdauna razlike (14:0), da bi zatim rutinski priveli utakmicu kraju, ne dozvolivši Keltima da ugroze pobedu.