Youth liga bogatija za još jednu grupu

1183

Ovog vikenda sezonu će započeti najmlađi članovi Srpske asocijacije američkog fudbala koji se takmiče pod opremom, u Youth ligi Srbije.

Devet timova raspoređeno je u tri grupe, a svaki tim će po jednom biti domaćin. Po dva najbolja kluba plasiraće se na polufinalne turnire, koji su na programu 18/19. oktobra, posle čega će se četiri najuspešnije ekipe boriti za titulu, 2. novembra.

Posle debitantske sezone u kojoj se nadmetalo šest klubova, liga je postala bogatija za tri ekipe, praktično jednu celu grupu.

U grupi A igraju aktuelni šampioni, Vukovi Beograd, Inđija Indiansi i Lazarevac Sabersi. Prvi turnir na progamu je u subotu, od 11 sati, na terenu OŠ „Jovan Popović“ u Inđiji.

Grupu B čine Čačak Angel Warriorsi, Požarevac Pastuvi i Kragujevac Wild Boarsi.

Kragujevčani, koji su debitanti u ligi, biće domaćini prvog turnira, u subotu, od 10.30 sati, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

Nemamo nikakva preterana očekivanja. Ovo je naše prvo pojavljivanje u Youth ligi i nadam se da će klinci dobro da se druže i lepo zabave. Nismo baš u potpunosti spremni, ali to i nije prioritet, bićemo bolji kako liga bude odmicala. Najvažnije je da pojavljivanjem ovih klinaca motivišemo i njihove drugare da dođu da se oprobaju u američkom fudbalu – rekao je Aleksandar Ristić Alf, trener youth tima Veprova.

Wild Boarsi su u nedelju ugostili Inđija Indianse, na zajedničkom treningu, u okviru kog su youth i juniorski sastavi odigrali i skrimidže.

Ovo druženje sa Indiansima je bilo odlično. Trebalo bi da se steknu uslovi za što više ovakvih razmena iskustava – zaključio je Ristić.

DSC_6050 copy

U grupi C domaćini prvog turnira biće Jagodina Black Hornetsi, u nedelju, od 12 sati, na terenu Sportskog centra Glavinci, gde će se naći još Bor Golden Bearsi i Jagodina Strawberry Celtsi.