PLS: Klečanima priznati rezultati, dve utakmice izgubili službeno

1116

Ekipi Klek Knights, ipak, u njihovoj jubilarnoj desetoj sezoni koju igraju od formiranja kluba, neće biti obrisani postignuti rezultati u Prvoj ligi Srbije, grupi Sever. To je rezultat njihove žalbe uložene 14. juna 2014. godine, na odluku Komesara za takmičenje, objavljene u biltenu broj 13/2014, a koja glasi:

KAF KLEK KNIGHTS briše se iz takmičenja i sve njegove odigrane utakmice smatraju se da nisu odigrane, a njegove preostale utakmice neće se registrovati, niti odigrati. Kako KAF KLEK KNIGHTS nije odigrao više od 75% utakmica, donešena je ovakva odluka.

Usledila je pomenuta žalba ekipe iz Kleka, po kojoj je odluku donela Disciplinska komisija SAAF, koja je usvojila žalbu, a predmet vratila Komesaru za takmičenje na ponovno postupanje.

– Žalba je uvažena od strane Disciplinkse komisije, kao drugostepenog organa, jer ekipa Klek Knightsa nije poslala pisanu odluku o istupanju iz takmičenja. Disciplinska komisija je uvažavanjem žalbe ekipe iz Kleka poništila odluku Komesara za takmičenje, vratila mi predmet na ponovno odlučivanje, posle čega sam donela odluke o registrovanju dve utakmice službenim rezultatom – objasnila je Zorica Hofman, Komesar za takmičenje SAAF.

Komesar za takmičenje, Zorica Hofman, je zatim, odlucila da registruje službenim rezultatom 35:0 u korist njihovih protivnika dve utakmice, koje Klečani nisu odigrali tokom prethodnog prvenstva Prve lige Srbije, grupa Sever.

Tako je registrovana, utakmica 2. kola severne divizije, koja je trebala da se odigra 12.04.2014. godine između Sombor Celtisa i Klek Knights, a koja je odložena na molbu ekipe iz Kleka i za koju je određen novi termin. Kako ekipa Kleka, nije otišla na odloženu utakmicu, zakazanu 08.06.2014. godine,  meč je registrovan službenim rezultatom 35:0 u korist Celtisa.

Takođe, utakmica 5. kola Prve lige Srbije, grupa Sever, koje je trebala da se odigra između Klek Knightsa i Vrbas Huntersa, a nije odigrana jer Vitezovi nisu zakazali utakmicu u predviđenom roku, zbog čega je Vrbas dobio 35:0 za „zelenim stolom“.

Na osnovu konačnog plasmana, Klek Knightsi su ove godine zauzeli poslednju poziciju, sa skorom 1-5, pa su ispali iz Prve lige Srbije, grupa Sever.

Takođe, odlukom Komesara za takmičenje, Zorice Hofman, još jedna utakmica registrovana je službenim rezultatom. Radi se o meču Prve lige Srbije, grupa Jug, koji je trebao da bude odigran između Valjevo Werevolvesa i Kraljevo Royal Crownsa, a koji je registrovan rezultatom 35:0 u korist gostiju, jer su Valjevci neopravdano otkazali utakmicu.