FLEG: „Kraljevići“ šampioni

770

Kraljevo Royal Crownsi postali su prvaci Fleg lige Srbije, pošto su u finalu završnog turnira, održanom u njihovom gradu, savladali komšijske Angel Warriorse iz Čačka, rezultatom 20:12 (7:6).

Po tri najbolja tima sa Severa i Juga našla su se u završnom nadmetanju na Atletskom stadionu kraj Ibra, a sve medalje pokupili su „južnjaci“, pošto je u susretu za treće mesto mladi klub Jagodina Black Hornets savladao pančevačke Pantherse, rezultatom 47:38 (28:19).

Prethodno su u takmičeu po grupama eliminisani beogradski Vukovi i Inđija Indiansi, koji su pretrpeli oba poraza.

Krune i Ratnici su uspeli da pobede sve oponente u grupi, pa su se zasluženo domogli finala. U očekivano „tvrdoj“ utakmici odbrane oba tima su u većem delu vodile glavnu reč. Neizvesno je bilo sve do samog kraja, a Kraljevčani su tek u finišu uspeli da se „odlepe“ i potom odole poslednjim atacima Čačana.

krune ratnici fleg

Zanimljivo je da su oba tima u finalu brojala po samo sedam igrača, ali se pokazalo da poseduju veliki kvalitet. Glasovima trenera za najboljeg igrača finalnog turnira izabran je Nebojša Protić, iz tabora Ratnika. Pored MVP trofeja od SAAF-a, on je dobio i originalnu zastavu Univerziteta South Carolina Gamecock NCAA tima, od Amerikanca Tomija Tompsona, prijatelja Kruna.

Komesar trakmičenja i generalni sekretar, Zorica Hofman, ispred SAAF je uručila medalje i trofeje, kao i zahvalnice svim učesnicima finalnog turnira.

Šampionski tim Royal Crownsa čine: Filip Bradić, Matija Dragojlović, Luka Jašović, Luka Mihajlović, Filip Minić, Lazar Slavković i Nikola Tomović, predvođeni trenerom Viktorom Todorovićem.

Rezultati grupne faze:

Grupa A
Vukovi Beograd – Jagodina Black Hornets 19:26 (13:12)
Kraljevo Royal Crowns – Beograd Vukovi 28:0 (14:0)
Jagodina Black Hornets  – Kraljevo Royal Crowns 7:13 (20:27)
Tabela: Royal Crowns 2-0, Black Hornets 1-1, Vukovi 0-2

Grupa B
Čačak Angel Warriors – Pančevo Panthers 41:25 (15:13)
Inđija Indians – Čačak Angel Warriors 25:34 (13:21)
Pančevo Panthers – Inđija Indians 24:13 (12:13)
Tabela: Angel Warriors 2-0, Panthers 1-1, Indians 0-2