PLS BARAŽ: Legionari napadaju Krunu za Superligu

701

Jedan od dva tima koja su prošle sezone ispala iz Sportklub Superlige vratiće se ekspresno u elitu, pošto se upravo oni sastaju u baražu.

Sirmium Legionariesi bili su perfektni u grupi „Sever“, Prve lige Srbije, pa će u okršaju za popunu elite biti domaćini Kraljevo Royal Crownsima, koji su sezonu na „Jugu“ završili na drugom mestu, sa samo jednim porazom, od Čačak Angel Warriorsa.

Prošlogodišnji, superligaški okršaj ovih rivala, kraj Ibra, bio je izuzetno zanimljiv i neizvestan do samog kraja. Legionari su u većem delu susreta bili u prednosti, a domaći su do prvog i, ispostavilo se, odlučujućeg vođstva stigli tek u finišu – 20:16.

Ovoga puta, vetar u leđa sa tribina imaće najstariji srpski tim, sjajno predvođen američkim kvoterbekom Petom Rajlijem i još dvojicom njegovih sunarodnika.

Očekujem uspešan ishod meča ovog vikenda. Pripremali smo se i čekali na ovo cele godine. Baraž nam je bio cilj cele sezone, kao i vraćanje u Superligu,i ništa nam neće stati na put i sprečiti nas ka tom cilju – rekao je Brajan Kejsi, glavni trener Legionara.

Međutim, i Krune imaju svoje adute, pa ističu da u Sremsku Mitrovicu ne odlaze sa belom zastavom, iako poštuju rivala.

– Očekuje nas teška i neizvesna utakmica, respektujemo Legionare kao neporaženi tim ove sezone i klub sa velikom tradicijom. Sa druge strane verujemo u sebe i pobedu – rekao je Ljubodrag Anđelković, trener Royal Crownsa.

Dugogodišnji trener i igrač Kruna, Amerikanac Džoš Hepner, svestan je važnosti ovog meča.

Cela sezona mojih Kruna će se sliti u ovu utakmicu. To je prilika da pokažemo koliko vredimo. Očekujem napornu, ali i fer-plej utakmicu – kazao je Hepner.

Pored toga što ova utakmica ima odlučujući karakter, Legija ima i motiv više da pruži svoj maksimum i pobedi. Naime, veteran ove igre, jedan od začetnika američkog fudbala u Srbiji i veliki borac, Zoran Lončarević odigraće svoju poslednju utakmicu u zelenom dresu.

Susret Legionara i Kruna zakazan je za nedelju, u 15 sati, na stadionu „25. maj“, u Sremskoj Mitrovici.