CEI BOWL: Juriš Pantera na prvi trofej

763

Pančevo Panthersi nisu uspeli u prošlom kolu Sporklub Superlige da iznenade Kragujevac Wild Boarse i plasiraju se u polufinale domaćeg šampionata, ali u subotu 21. juna imaju priliku da dođu do najvećeh uspeha u istoriji kluba. Naime, sa početkom od 16 časova, na svom stadionu Sportskog centra „Mladost“, u finalu regionalne Interlige Centralne Evrope, dočekaće Kauboje iz Budimpešte i pokušati da osvoje prvi međunarodni trofej.

Ovo nam je utakmica u sezoni. Posle petog mesta u ligi i žala zbog poraza od Imperatora, pre svega, koji nas je koštao učešća u plej ofu, okrenuli smo se ovom finalu. Imali smo i pre tri godine šansu da dođemo do trofeja, ali smo tada izgubili od Gjor Šarksa – potsetio je Dejan Jovanović na bolan detalj iz istorije Pantera.

Odlični raningbek i vajdrisiver ističe da je njegov tim ovog puta rešen da pred svojim navijačima dođe do prvog pehara u seniorskoj konkurenciji.

– Momci su spremni da potvrde prvo mesto i da do poslednjeg zvižduka daju sve od sebe. Očekujemo tešku utakmicu, pošto su se Kauboji pokazali kao odličan tim u dosadašnjem delu takmičenja. Uprkos pobedi nad njima u prvom kolu, ne smatramo da smo favoriti, ali se nadamo najboljem – rekao je Jovanović.

Do finala Panteri su stigli sa skorom 3-1, identičnim kao i rival iz Budimpešte, ali su zauzeli prvo mesto na tabeli zbog boljeg međusobnog skora. U prvom ovosezonskom obračunu ova dva tima, viđena je fenomenalna utakmica, u kojoj su Pančevci bili boli „za prsa“ i slavili rezultatom 24:20.

– U prvom kolu igrali smo protiv Cowboys-a i pobedili, kada gde smo odlično počeli meč i relativno lako poveli sa 21:7, ali smo na kraju u poslednjem napadu branili svoju end zonu sa nekih 15 jardi i uspešno je odbranili. To je i njima i nama bio prvi meč sezone. Sada je sve sasvim drugačije. Sada znamo šta možemo da očekujemo od Kauboja, ali i oni znaju šta mogu da očekuju od nas tako da je mnogo lakše spremiti ekipu. Njihova prednost će možda biti svežina, pošto su svoj poslednji meč odigrali pre tri sedmice, ali mislim da niz od pet utakmica bez pauze nama više odgovara – rekao je Bojan Milić, trener specijalnog tima Pantera.

Očekivanja Milića, koji je bio i član stručnog štaba reprezentacije Srbije na minulom Evropskom prvenstvu B grupe u Milanu, su puna optimizma.

– Od svoje ekipe očekujem da u poslednji meč ove sezone uđu kao pobednici, a nadam se da će tako i izaći sa terena. Naš tim će probati da osvoji prvi evropski trofej ove godine i time obogati svoju vitrinu još jednim trofejem, prvim za seniorski tim. Imali smo u poslednja dva kola domaće lige duele sa dva najjača tima u Srbiji i to je bila odlična priprema za ono što nas čeka u nedelju. Sve u svemu očekujem čvrst meč i verujem da će Panteri izaći kao pobednici nakon poslednjeg sudijskog zvižduka – zaključio je Milić.