Vukovi sačuvali nepobedivost u Inđiji

680

Inđija Indians – Vukovi Beograd 13:54 (6:19, 0:21, 0:7, 7:7)

Stadion: „Hajduk“, Beška. Gledalaca: 200.

0:6 Mihailo Josović trčanje 4 jarda, neuspešan PAT
6:6 Goran Zec vraćanje kik-ofa 90 jardi, neuspešan PAT
6:12 Pavle Plamenac vraćanje kik-ofa 90 jardi, neuspešan PAT
6:19 David Lukić trčanje 23 jarda, Rudolf Kokaji uspešan PAT
6:26 Nenad Majstorović trčanje 14 jardi, Kokaji uspešan PAT
6:33 Majstorović trčanje 1 jard, Kokaji uspešan PAT
6:40 David Hanomihl Lukić pas 80 jardi ka Pavlu Plamencu, Kokaji uspešan PAT
6:47 Hanomihl Lukić trčanje 5 jardi, Kokaji uspešan PAT
6:54 Hanomihl Lukić pas 20 jardi ka Dobrivoju Radosavljeviću, Kokaji uspešan PAT
13:54 Darel Tejt trčanje 9 jardi, Vladimir Dimitrijević PAT

Aktuelni šampioni, beogradski SBB Vukovi, očekivano su overili prvu poziciju i zadržali oreol nepobedivosti u ligaškom delu, pobedom na gostovanju novajliji u ligi, Inđija Indiansima, koji su u prošlom kolu izborili opstanak u Sportklub Superligi – 54:13.

Na uvodno vođstvo gostiju, posle trčanja Mihaila Josovića, MVP prošlog kola, Goran Zec, odgovorio je vraćanjem kik-ofa 90 jardi (6:6), ali je na gotovo istovetan način ekspresno uzvratio i Pavle Plamenac (12:6).

Od tog trenutka „čopor sa Ade“ u potpunosti je ovladao situacijom na terenu, nije ispuštao prednost i furioznom igrom do odlaska na odmor otklonio je sve dileme oko pobednika. Rezervni kvoterbek Vukova, David Hanomihl Lukić, koji je na ovom meču dostojno odmenio Šona Raterforda, do kraja prve četvrtine uvećao je vođstvo (19:6), a sa dva trčanja odmah se nadovezao i raninbek Nenad Majstorović, da bi Lukić tačku na prvi deo stavio pasom ka Plamencu (40:6).

U preostale dve četvrtine Hanomihl Lukić je nastavio u istom ritmu i još po jednom se upisao u poentere, najpre trčanjem, a potom i pasom ka Dobrivoju Radosavljeviću, za najveće vođstvo – 54:6. Ipak, u finišu susreta domaćin je uspeo da ublaži poraz, trčanjem Darela Tejta, koji je tako još jednom pokazao da je veliko pojačanje Sremaca.

SBB Vukovi će se u polufinalu sastati sa niškim Imperatorima, na svom terenu, dok su Indiansi sezonu završili na šestom mestu, pa će se i naredne sezone takmičiti u eliti.