Indiansi i Vukovi bez imperativa

636

U prošlom kolu Sportklub Superlige, Inđija Indiansi i SBB Vukovi Beograd zacementirali su željene pozicije, pa u međusobni, završni duel ligaškog dela, ulaze bez rezultatskog imperativa.

Međutim, sigurno je da motiva neće manjkati u oba tabora, jer „čopor sa Ade“ želi da zadrži maksimalan učinak i u pravoj formi dočeka završne borbe za trofeje na tri fronta, dok je novajlija u ligi, koji je pobedom u Mladenovcu osigurao opstanak, željan dokazivanja protiv aktuelnog šampiona.

– Utakmicu sa Forestlandersima smo dobro otvorili, a potom delovali sigurno i koncentrisano. Brzo smo postigli poene i snažnim trčanjem i dobrom odbranom priveli taj meč kraju. Još jedna utakmica je pred nama, ali bez rezultatskog značaja. Ipak, daleko je to od za nas beznačajne utakmice. Prilika je da upravo u tom meču pokažemo koliko smo napredovali i da se na pravi način oprostimo od publike – smatra Radomir Nikolić, sejfti Indiansa.

Kako je u takmičarskom pogledu sezona za Indianse gotova, a cilj obezbeđen, u sremskom taboru polako počinju da sumiraju utiske.

Kada pogledam unazad vidim dosta pozitivnih stvari, ali i mnogo toga na čemu moramo da radimo. Kažu da kontinuitet odvaja dobre od odličnih ekipa, a mi smo ove sezone bili ekipa izuzetno promenljivog karaktera, ne samo od utakmice do utakmice, nego i od četvrtine do četvrtine, nekad i od akcije do akcije. Mislim da je dug boravak u drugoj ligi ostavio traga na mentalitet ekipe i da smo i dalje imali pristup utakmicama „kako ćemo – lako ćemo“ – rekao je Nikolić.

I Beograđani ističu da su raspoloženi da pruže još jednu lepu predstavu američkog fudbala.

– Očekujem fer i korektnu utakmicu bez povreda. Nadam se lepom vremenu koje nam u poslednje vreme nedostaje. Verujem da ćemo nastaviti istim, pobedničkim tempom, kao i do sada. Spreman sam da iskoristim svaku ukazanu priliku i da dam veliki doprinos u još jednoj pobedničkoj sezoni – rekao je David Hanomihl Lukić, drugi kvoterbek Vukova i reprezentacije Srbije.

Pavle Plamenac, reprezentativni hvatač iz redova Vukova, dodao je da se nada zanimljivoj, fer utakmici, sa dosta tačdaunova, lepih poteza, bez povreda.

Okršaj Indiansa i Vukova zakazan je za nedelju, od 17 sati, na stadionu FK „Hajduk“ u Beški, nadomak Inđije.