Reprezentacija Srbije opremljena sa 55 kaciga

1837

Klupske kacige u dresu reprezentacije postale su prošlost. Odavno dogovorena, a ove godine uspešno završena realizacija nabavke 55 crvenih kaciga marke „Riddell“ za potrebe nacionalnog tima učiniće da po prvi put u istoriji srpski oklopnici na teren izađu potpuno opremljeni i obučeni u istu „uniformu“.

Veliku pomoć prilikom nabavke kaciga, pružila je i ambasada Sjedinjenih američkih država u Srbiji, koja je donirala polovinu ukupne sume potrebne za kupovinu neophodnog dela opreme za potrebe reprezentacije.

Nove kacige reprezentacije Srbije

– Dugujemo veliku zahvalnost ambasadi SAD, bez čije pomoći bi nam bilo mnogo teže da realizujemo neophodnu nabavku opreme za potrebe nacionalnog tima Srbije. Radi se o novom značajnom koraku, koji obavljamo zajedničkim snagama sa našim prijateljima iz ambasade SAD, posle pomoći koju su nam pružili i prilikom donacije youth opreme dobijene od strane IFAF – rekao je predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala Rade Rakočević.

Svakako jedan od najzaslužnijih iz redova ambasade SAD bio je Rajan Rolands (Ryan Rowlands), prvi sekretar američke ambasade, ali i osvedočeni prijatelj američkog fudbala u Srbiji. Zato je sasvim prirodno i potpuno zasluženo bilo i njegovo prisustvo prilikom otvaranja prvih kutija sa kacigama.

Rade Rakocevic i Ryan Rowlands

Reprezentacija Srbije će imati vatreno krštenje u novim kacigama na predstojećem Balkan Bowlu, koji će se 20. septembra odigrati protiv izabranog tima Slovenije.