Indiansi i Forestlandersi u borbi za opstanak

532

Novajlije u ligi, Mladenovac Forestlandersi i Inđija Indiansi, vodiće izuzetno važnu bitku za opstanaku u Sportklub Superligi, u subotu, od 17 sati, na mladenovačkom „Drapšinu“.

Indiansi su u debitantskoj sezoni u eliti uspeli da upišu jednu pobedu, pa bi novim trijumfom obezbedili opstanak, a u niži rang poslali Šumadince i beogradske Plave zmajeve koji još uvek nisu osetili ukus pobede. Međutim, u slučaju poraza Sremaca situacija bi se dodatno zakomplikovala, pa bi odlučujući bio meč poslednjeg kola između Zmajeva i Mladenovčana.

Ovi timovi postali su veliki rivali, jer su se sastajali godinama unazad, u nižem rangu. Indiansi se uzdaju u tradiciju, jer imaju pozitivan skor sa Forestlendersima, a u prošlogodišnjem okršaju slavili su sa 27:12.

U dosadašnjim susretima sa Mladenovčanima imamo vrlo dobar skor. U prethodnim susretima smo pobeđivali, te mislim da nam upravo taj podatak daje mentalnu snagu da i iz narednog meča sa njima izađemo kao pobednici. Istina je da ove godine imamo lošiji učinak, ali smatram da smo ipak napredovali i sazreli kao ekipa u odnosu na prošlu sezonu – rekao je mladi lajnbeker Indiansa, Igor Kesić.