PLS “JUG”: Zdravković za pobedu Pastuva

743

Požarevac Pastuvi – Zemun Pirati 14:13 (6:0, 0:0, 0:13, 8:0)

Stadion: Hipodrom. Gledalaca: oko 150.

Kretanje rezultata:

6:0 Ej Džej Braun trčanje 3 jarde, neuspešan PAT.
6:6 Marvin Deser vraćanje kikofa 86 jardi, neuspešan PAT.
6:13 Mika Mobli trčanje 3 jarde, uspešan PAT.
14:13 Ej Džej Braun trčanje 4 jarde, Ivan Zdravković pretvaranje za 2 poena.

U meču u kojem nije bilo puno poena, ali vrlo uzbudljivom i do samog kraja neizvesnom, Pastuvi iz Požarevca slavili su pobedu nad Piratima iz Zemuna i kolo pre kraja takmičenja u grupu „Jug“ Prve lige Srbije obezbedili šansu da se na zatvaranju sezone bore za osvajanje trećeg mesta u ovoj diviziji.

U vrlo tvrdoj utakmici, u kojoj su odbrane oba tima bile na visini zadatka, već na startu meča drajv Pastuva je uspešno završio trčanjem Ej Džej Braun. Bili su to jedini poeni u prvom poluvremenu, u kojem napadi oba tima nisu uspevali da odigraju dovoljno skoncentrisano i nadmudre protivničke odbrane.

Pirati su odgovorili sjajnom trećom deonicom, tokom koje su sa dva tačdauna došli u vođstvo i bili nadomak pobede. Najpre je Marvin Deser odmah na startu drugog poluvremena vratio kikof domaćina, ali obzirom da je PAT bio neuspešan, baš kao i pokušaj Požarevljana u prvoj četvrtini, rezultat je u tom trenutku bio izjednačen (6:6). Usledio je još jedan tačdaun do kraja trećeg perioda, ovog puta je kratkim trčanjem napad Zemunaca uspešno završio Mika Mobli.

Nisu se predavali domaćini, zapeli su i uložili dodatnu energiju, a junak meča postao je Ivan Zdravković. Naime, posle drugog tačdaun na meču Dj Džej Brauna, Požarevljane je do pobede doveo uhvaćenim pretvaranjem za dva poena, posle čega su Pastuvi poveli 14:13, a gosti do kraja meča bili nemoćni da bilo šta urade i eventualno naprave preokret.

Pastuvi u poslednjem kolu igraju sa Golden Bearsima iz Bora, protiv kojih će pokušati da se izbore za trećuz poziciju u diviziji Jug.