PLS “SEVER”: Lovci na Lavove, prijatelji u Kikindi

619

Mečevima šestog kola, ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Srbije, grupa Sever, u okviru koje će predstojećeg vikenda biti odigrana tri meča, dva u subotu i jedan u nedelju.

Posle duže pauze, na teren će izaći Vrbas Hantersi, koji će na svom Gradskom stadionu ugostiti Lavove iz Vršca. Ekipa Lovaca je ove godine istakla ambiciju plasmana najpre u baraž Prve lige Srbije, a zatim i pokušaj napada na elitnu Superligu. Nesreća koja je pogodila Srbiju, učinila je da ne odigraju odloženi meč 5. kola u Zrenjaninu.

– Da li će taj meč biti odigran ili ne, saznaćemo u danima koji predstoje, ali uprkos tome moramo da gledamo u predstojećeg protivnika i pokušamo da nadoknadimo sve nedostatke koje smo uočili u našoj igri  – rekao je vođa napada Lovaca Davor Soldo.

Ovaj meč će biti i humanitarnog karaktera, obzirom da su Hantersi pozvali sve ljude dobre vlje da dođu, podrže ekipu, ali i pomognu ljudima kojima je u situaciji posle poplava najpotrebnija. Celu akciju pokrenuo je aktivista Crvenog krsta u Vrbasu, ali i član Lovaca Mlade Bičkeji.

– Ovo je najmanje što možemo da učinimo u ovom trenutku za te ljude, a na sve načine ćemo pokušati da im koliko toliko olakšamo ovu situaciju i pružimo im podršku. Naš susret sa momcima iz Vršca, zbog svega ovoga, neće pasti u drugi plan, jer nam je taj meč jedan od odlučujućih u borbi za drugo mesto i plasman u baraž. Moramo dati sve od sebe i maksimalno ući u duel, bez obzira što smo desetkovani obavezama i povredama, pa će mali broj igrača istrčati na teren – rekao je Bičkeji.

Duel velikih rivala na terenu i velikih prijatelja van njega zakazan je za subotu u 17 časova na stadionu „ŽAK“-a u Kikindi. I Vitezovi i Mamuti u meč ulaze sa imperativom pobede, jer i jedni i drugi znaju da bi im eventualni poraz značajno zakomplikovao situaciju oko opstanka u ovom rangu takmičenja. Mamuti su posle dve startne pobede upisali poraz u Vrbasu, dok su Klečani nakon pobede u prvom kolu, doživeli dva poraza. Dva kluba neguju veoma dobre odnose, obzirom da su Klečani bili prvi koji su pritekli Mamutima kada su ovi bili na samim početcima, a ta saradnja je nastavljana i u narednim godinama, kada su igrači nastupali zajedno i na turnirima Arena fudbala, ali i u juniorskoj ligi prosle godine.

– Posle poraza u Vrbasu, u meč ulazimo sa velikom dozom opreznosti, ali i optimizma da pobedom možemo značajno da se približimo cilju, a to je opstanak u ovom rangu takmičenja. Svesni smo opasnosti koje nam prete od strane Vitezova, naročito od Igora Vukoja, ali znamo da, osim Vukoja, naš protivnik ima i druge veoma kvalitetne igrače, koji mogu da naprave velike probleme ukoliko ih zapostavimo. Stoga spremno ulazimo u meč, analizirali smo protivnika i nadamo se povoljnom rezultatu – rekao je Radomir Dražić, defanzivni tekl Mamuta.

Do sada neporaženi Sirmium Legionari će u nedelju, u poslednjem meču šestog kola, na stadionu 25. maj dočekati Celtise iz Sombora. Ekipa koja je do sada bila vrlo ubedljiva u okviru severne divizije Prve lige Srbije i istakla najozbiljniju kandidaturu za plasman u Superligu, gde smatraju da im je i mesto, obzirom da se radi o zvanično najstarijem klubu u Srbiji. Sa druge strane, Celtisi su poraženi u prošlom kolu na svom terenu od Grofova iz Novog Kneževca (slobodni u ovom kolu), pa bi veliko iznenađenje bilo ukoliko bi došli do pobede u Sremu.